Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Festival de Loftrompet - Windkracht-Loftrompet, Andre Heuvelman

zaterdag 19 nov 2011

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Festival de Loftrompet - Windkracht-Loftrompet, Andre Heuvelman

De JIN en de Lindenberg steken de loftrompet en zetten dit weekend dit blaasinstrument in de schijnwerpers. Je kunt voor dit festival een passe-partout kopen waarmee je deze vier concerten kunt bezoeken voor slechts € 45,-. Voor personen die jonger zijn dan 26 jaar kost de passe-partout € 30,-. Je kunt deze passe-partout vóór 1 september 2011 telefonisch reserveren via onze reserveringslijn op nummer 024 327 37 37.

Windkracht-Loftrompet, Andre Heuvelman

Windkracht is een persoonlijk en muzikaal portret van André Heuvelman, eerste trompettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en lid van het Nederlands Blazers Ensemble. Schrijver en filmmaker Cherry Duyns maakte zijn levensverhaal tot een voorstelling met filmbeelden. Heuvelman vertelt ondermeer over de trompet als wapen, over de angst voor de eerste noot, de dreigende stotter en over de onvolkomen hand en arm die hem parten speelden. Hij speelt daarbij live muziek van Claudio Monteverdi, Roger Doyle, Sofia Goebaidoelina, Booker Little en Simon Burgers. Een meeslepend muzikaal verhaal over wilskracht, passie en melancholie.

laatste updates

Image
Mike Boddé en Hermine Deurloo

Op 22 augustus 2016 overleed mondharmonicagrootheid en jazzlegende Jean-Baptiste Frédéric Isidor, Baron Thielemans, oftewel Toots Thielemans. Pianist, zanger en tv-persoonlijkheid Mike Boddé brengt samen met de chromatische mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo een ode aan deze grootmeester van de jazzharmonica, die hen beiden muzikaal zeer heeft geïnspireerd.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.