Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Ferdinand Povel, winnaar Boy Edgarprijs 2011

donderdag 10 nov 2011

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Ferdinand Povel, winnaar Boy Edgarprijs 2011


Ferdinand Povel (foto: Marianne van Genabeth)

Saxofonist Ferdinand Povel inspireerde met zijn gestructureerde en melodieuze solowerk een generatie saxofonisten. Zijn status als gerenommeerde topmuzikant in de Nederlandse jazz & impro scene werd nog maar eens bevestigd toen hij de VPRO/Boy Edgar Prijs kreeg toegekend. Een paar citaten uit het juryrapport :

“Povel is een verfijnd stilist die een aansprekend breed geluid koppelt aan een vloeiende, melodieuze manier van soleren. Zijn improvisaties zijn helder gestructureerd en toegankelijk zonder dat ze daarbij aan avontuurlijkheid inboeten.”

“Povel is een inventief musicus die binnen het kader van de hardbop in staat is gebleken met onverminderd elan en enthousiasme op het hoogste niveau te blijven presteren.”

“Zijn kwaliteiten zijn zeker ook in het buitenland opgemerkt. De lijst van musici met wie Povel heeft gespeeld, leest als een wie is wie in de jazz: Dexter Gordon, Sarah Vaughan, Philly Joe Jones, Maynard Ferguson, Kenny Clarke, George Gruntz, Tete Montoliu, Woody Shaw en Jimmy Knepper.”

“Opmerkelijk veel goede saxofonisten zijn door Povel geïnspireerd en opgeleid.”

Ferdinand Povel Quartet (foto: Marianne van Genabeth)

Vanavond komt hij naar de Lindenberg met het Rein de Graaff Trio. Met zijn vaste makkers Marius Beets op contrabas en Eric Ineke op drums heeft Rein een enorme staat van dienst opgebouwd in het begeleiden van rondtrekkende Amerikanen en Nederlandse toppers.

Met Ferdinand Povel (saxofoon), Rein de Graaff (piano), Marius Beets (bas) en Eric Ineke (drums).

laatste updates

Artvark en Apollo

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.