Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Kaaij - Kika

woensdag 10 aug 2016

De Kaaij Waalkade Nijmegen

JINJAZZ@Kaaij - Kika


Kika Sprangers

Saxofonist, componist en bandleider Kika Sprangers is in 2015 & 2016 geselecteerd als leider van de saxofoonsectie van het NJJO, het Jong Oranje van de jazz. Met het NJJO speelde zij onder meer (solo) met het Metropole Orkest en staat ze dit jaar op het North Sea Jazz Festival, maar ook met haar eigen band weet zij zich te onderscheiden. Met haar warme geluid, het krachtige en altijd heldere spel en aanstekelijke gedrevenheid weet Kika in toenemende mate het publiek voor zich te winnen. In juni studeert zij af aan het conservatorium van Utrecht. Samen met haar band speelt ze haar eigen composities: ”In mijn muziek verbind ik de lyriek en harmonieën van de jazz met een strakke en stevige groove. Voor mij is muziek pas ‘echt’ als ik geraakt wordt door de intensiteit ervan.“

Kika Sprangers (sax) - Manuel Wouthuysen (piano) - tba (bas)

foto's

laatste updates

Image
Marzio Scholten’s Americana Trio

Na jarenlang furore te hebben gemaakt met zijn band IDENTIKIT laat gitarist Marzio Scholten (1982) nu van zich horen in triobezetting. Hij presenteert composities gebaseerd op zijn nieuwe, lovend ontvangen, soloproject We Never Left Town dat in januari 2017 uitgebracht is. Uitgangspunten zijn Scholten’s zoektocht naar eenvoud, zijn liefde voor de gitaar én Amerikaanse volksmuziekgenres als folk, blues, jazz en country. Samen met bassist Sean Fasciani en drummer Niek de Bruijn legt Scholten de nadruk op sound en songs; ingrediënten voor aardse en bezielde muziek.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.