Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Van Doorn/Van Vugt Quartet

donderdag 13 okt 2011

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Van Doorn/Van Vugt Quartet


Ineke van Doorn/Marc van Vugt (foto: Joost van den Broek)

Sprookjesachtige klanken, funky arrangementen, moderne muziek vol schrijnende en wringende samenklanken en treurig troostende liedjes; Op boeiende wijze verkennen Ineke van Doorn en haar muzikale partner Marc van Vugt de grens tussen improvisatie en eigen composities, tussen eigenzinnige interpretaties van standards en versmeltingen met andere muzieksoorten.
In de intimiteit van een duo, trio of kwartet of in originele en verrassende crossover projecten met een kamerkoor of een groot orkest: Telkens vinden ze het begrip jazz opnieuw uit. Hierbij staat fantasie, technische vaardigheden en de wil om het beste te verenigen garant voor het oergevoel; de emotie. Muziek die lang in je hoofd blijft nazingen.

Marc en Ineke brachten 9 cd’s uit. In 2001 ontvingen ze een Edison Jazz Award voor hun cd ‘Love in a Golden Glue’ (met Eric Vloeimans op trompet). De cd ‘Uncovered’, met saxofonist Paul van Kemenade, werd voor 2 Edisons genomineerd. Hun originele aanpak leidde tot optredens op podia en festivals over de gehele wereld; Canada, USA, Frankrijk, Duitsland, Japan, Indonesië, Maleisië, Oostenrijk, Macedonië en Hongarije.

Rode draad bij van Vugt/Vandoorn zijn hun samenwerkingen met zeer uiteenlopende partners; Trio’s met saxofonisten Paul van Kemenade, Andy Sheppard (GB), Sylvain Beuf (F), trompettist Eric Vloeimans, pianist Jasper van ’t Hof, drummer Martin Franke (G). Een kwartet met o.a. Paul Berner (cbs), Joost Lijbaart (dr), trombonist Robin Eubanks (USA), Thomas Chapin (US) en Kenny Wheeler (UK). En verder dichter Ingmar Heytze, het Nederlands Kamerkoor, het Metropole Orkest en beeldend kunstenaar Michiel van Overbeek.

Hierbij drie nummers van Ineke en Marc om kennis met hun te maken. Houd er rekening mee dat er een andere bezetting komt en dat deze drie voorbeelden niet representatief zijn voor de variatie in stijl bij Ineke en Marc.Tony Overwater en Sandip Bhattacharya
Bassist Tony Overwater toerde diverse malen met Ineke and Marc naar Canada, New York en Wenen en is te horen op hun cd ‘Four Brothers’. Hij leidt zijn eigen groepen, speelt met de Arabische zangeres Rima Khcheich en maakte jaren deel uit van het Yuri Honing trio met wie hij de hele wereld afreiste. De Indiase tabla speler/ percussionist Sandip Bhattacharya is een veelzijdig speler die zijn talent moeiteloos inzet in zowel de Indiase klassieke muziek als binnen de wereldmuziek en fusion. Hij heeft samengewerkt met belangrijke internationale musici als Mari Boine, Monica Akihary en Ernst Reijseger. Ineke studeerde Indiase vocale percussie bij Sandip en samen startten ze met experimenten waarbij ze indiase balls (klanken) combineren met Nederlandse klanken.

Links
http://www.inekevandoorn.com
http://www.marcvanvugt.com

Line-up
Ineke van Doorn (vocals, piano)
Marc van Vugt (guitar)
Tony Overwater (bas)
Sandip Bhattacharya (tabla, percussion)

foto's

laatste updates

Image
Jasper Blom, Sean Fasciani & Felix Schlarmann - WonderYears

Stevie Wonder veroorzaakte een muzikale aardbeving toen hij in de zeventiger jaren in relatief korte tijd een aantal legendarische platen uitbracht. Bijna alle composities uit die tijd groeiden uit tot hits en behoren sindsdien tot ons collectieve geheugen. 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.