Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@CultuurOpDeCampus - Jazz op de Campus | Felix Schlarmann Group

dinsdag 20 sep 2011

CultuurCafé Mercatorpad 1 Nijmegen

JINJAZZ@CultuurOpDeCampus - Jazz op de Campus | Felix Schlarmann Group


Felix Schlarmann

De Felix Schlarmann Group, dat zijn vijf jonge honden die met hun heldere melodieën en energieke solo’s opzwepende jazz maken. De muziek van dit ensemble is emotioneel, eerlijk en direct. Het samenspel tussen de twee saxen aangevuld door de subtiele drumstijl van Schlarmann bepalen het geluid van de groep.
De leden van het quintet, onder leiding van drummer Felix Schlarmann, hebben furore gemaakt in bands als Room Eleven en Pete Philly and Perquisite. Ze zijn graag geziene gasten op internationale festivals als North Sea Jazz. Om met Utrecht Jazz Fest te spreken: ‘Wie een concert van Felix Schlarmanns band bezoekt, wacht weinig minder dan een sensatie.’

Felix Schlarmann is de drijvende kracht achter The Felix Schlarmann Group bestaande uit:
Joao Driessen - tenor sax
Floris v/d Vlugt - alto sax
Franz von Chossy - piano
Lucas Dols - bass
Felix Schlarmann - drums / composition

“De Felix Schlarmann Group was een verrassing!” [jazzenzo]

Link: http://www.myspace.com/felixschlarmann

Dit concert is een samenwerking tussen Cultuur op de Campus en JIN.

laatste updates

Image
DIMLICHT

Morris kliphuis  Compositie opdracht voor North Sea Jazz 2017!

Met zijn band  KAPOK won Morris Kliphuis in 2014 een Edison. In 2017 ontving hij de jaarlijkse compositie opdracht van het North Sea Jazz Festival.  JIN is trots de compositie DIMLICHT te presenteren.

Speciaal voor DIMLICHT stelde Kliphuis een bijzonder septet samen met musici die op verschillende manieren met muziek bezig zijn, van synth-pop tot aan free jazz en klassiek. Musici uit de improvisatie- en popwereld ontmoeten elkaar voor 1e keer. Het resultaat: meeslepende, diepe grooves, die worden doorsneden met melancholische melodieën en improvisaties. Een trip die je meevoert naar een andere wereld met een eigen kleurenpalet.  Kliphuis zegt zelf  "Tijdens het optreden wil ik een heel palet aan kleuren voorbij laten komen drijven. Een meeslepende ervaring, dat is mijn doel”.  Deze avond een bijzondere ontmoeting van muziek met musici die spelen met Kapok, Mulatu Astake, Jett Rebel, Fresku en anderen.

Bezetting 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.