Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - New Chambers Works and Improvisations Euregioproject 2010: Stevko Busch

donderdag 16 jun 2011

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - New Chambers Works and Improvisations Euregioproject 2010: Stevko Busch


Stevko Busch (foto: Ivonne Zijp)

In het Euregioproject 2010 brengt een kamerkwintet - onder leiding van pianist en componist Stevko Busch - een drieluik uit jazzworldmusic, improviaties en een hommage aan de Amerikaanse componist Morton Feldman (1926-1987). Feldman’s werk is abstract en beïnvloed door het expressionisme.

De muziek die Stevko Busch voor dit project componeert beweegt zich tussen een modern-klassieke toonzetting en jazz/wereldmuziek, tussen hedendaags kamerrepertoire en groovende ritmes, tussen compositie en improvisatie. Het programma wordt hiermee heel afwisselend: vrolijk en licht (maar niet oppervlakkig), ernstig (maar niet overdreven zwaar), kruidig en heet, maar ook teder en ingehouden. Dit concert brengt een simpele waarheid over: muziek heeft een bont palet aan veelkleurige verschijningsvormen.Met Stevko Busch (piano, compositie); Rabek Stawarz (5-snarige viool); Paul Hubweber (trombone); Dana Jessen (fagot); Saartje van Camp (cello)

I.s.m. JIN, Stichting Jazz in Arnhem en Jazz Am Niederrhein.

foto's

laatste updates

Image
Lyrida

Het ArtEZ conservatorium behoort tot de beste conservatoria voor Jazz in Nederland. De talenten die daar rondlopen zijn de toppers van de toekomst. Het is dan ook zeer belangrijk dat deze jonge professionals en talenten de ruimte krijgen om zich te presenteren aan een groter publiek. JINJAZZ heeft dan ook in samenwerking met ArtEZ de avond ArtEZ in Residence opgericht.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.