Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Muziekenhuis ism JIN - LUMISOKEA (Andres Taeggi en Koenraad Acker, electronische improvisatie muziek en soundscapes)

woensdag 27 apr 2011

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Muziekenhuis ism JIN - LUMISOKEA (Andres Taeggi en Koenraad Acker, electronische improvisatie muziek en soundscapes)
Lumosikea brengt semi-gecomponeerde elektronische muziek, waarbij de grenzen van elektronische muziek worden afgetast en naar hartelust geëxperimenteerd wordt met brokken ambient, field recordings, beats en geprepareerde piano. Door akoestische lagen toe te voegen aan het digitale repertoire, ontstaat een rijke textuur die uniek is in live gebrachte elektronische beatmuziek.

Deze heel eigen interpretatie van wat elektronische muziek kan zijn zorgt voor hypnotiserende, introspectieve muziek die varieert van gedetailleerde soundsculpturen tot intens fysieke beats, zowel in de studio als op het podium. Het debuutalbum van Lumoskiea kwam in 2010 uit op het Nederlandse Eat Concrete label.

De Belgische Koenraad Ecker en Italiaanse Andrea Taeggi zijn de bezielers en producers van Lumisokea, dat ‘sneeuwblind’ betekent in het Fins. Beide muzikanten spelen in diverse projecten en zijn van alle markten thuis: Ecker maakt naast elektronische muziek ook jazz, postrock, hedendaagse klassiek en minimal. Taeggi is van oorsprong jazz pianist, en ontwikkelde daarnaast een liefde voor synthesizers.

Electron monomachine, piano, harmonium e.d.: Andrea Taeggi, Laptop: Koenraad Eckerhttp://www.lumisokea.com

Aangeboden door Het Muziekenhuis, al tien jaar hét podium voor nieuwe muziek in en rond Nijmegen, in samenwerking met JIN: jazz- en improvisatiemuziek Nijmegen.

laatste updates

Carte Blanche René Creemers

René Creemers is een van de topdrummers van Nederland. Deze Nijmeegse drummer won al meerdere malen de poll van De Slagwerkkrant als beste drummer van de Benelux. In 2017 viel deze eer hem weer te beurt. Er zijn mensen die hem beschouwen als een van de beste drummers wereldwijd!

Om dit te vieren geeft JINJazz Nijmegen Creemers een Carte Blanche. Verwacht een avond vol muzikale virtuositeit. Hou onze website in de gaten voor het definitieve programma.

Creemers brak door met de band  Blowbeat waarmee hij zeer succesvol was in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Hij was drummer in de Margriet Eshuys band en was begeleider van Denise Jannah. Op moment is hij actief als docent op ArtEZ, Rockacademie en oprichter van Drumbassadors  en mede opriichter van Any Vegetable.

Creemers staat voor muzikale virtuositeit, als drummer is is hij van uitzonderlijke klasse.  Of hij nu begeleid of soleert de klasse druipt ervan af. Kom en geniet van deze uitzonderlijke Nijmeegse drummer!

www.renecreemers.com

 

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.