Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Kaaij - Frank Nielander kwartet

woensdag 03 aug 2016

De Kaaij Waalkade Nijmegen

JINJAZZ@Kaaij - Frank Nielander kwartet


Frank Nielander

Het Frank Nielander 4-tet kijkt over de grenzen van de jazz heen. Van down- town New York tot een ode aan herderinnetjes in de franse Alpen. Eclectische improvisatie muziek op niveau so to speak . Naast saxofonist Frank Nielander bestaat het 4-tet uit oude bekende en virtuoos  bassist Lucien Matheeuwsen en drummer/marimba/kalimba, en misschien ook nog wel didgeridoo,-speler Wim Holthaus. Vanavond met niemand minder dan special guest Michiel Braam op piano.

Saxofonist Frank Nielander kent een indrukwekkende carrière binnen de jazz en improvisatie. Hij speelde met bekende o.a. lang samen met Michiel Braam, als gast bij Hans Dulfer, Gino Vanelli en Lionel Ritchie en toerde met Amerikaanse bands als The Holmes Brothers en Rock&Roll-icoon Big Jay McNeely.

laatste updates

Carte Blanche René Creemers

René Creemers is een van de topdrummers van Nederland. Deze Nijmeegse drummer won al meerdere malen de poll van De Slagwerkkrant als beste drummer van de Benelux. In 2017 viel deze eer hem weer te beurt. Er zijn mensen die hem beschouwen als een van de beste drummers wereldwijd!

Om dit te vieren geeft JINJazz Nijmegen Creemers een Carte Blanche. Verwacht een avond vol muzikale virtuositeit. Hou onze website in de gaten voor het definitieve programma.

Creemers brak door met de band  Blowbeat waarmee hij zeer succesvol was in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Hij was drummer in de Margriet Eshuys band en was begeleider van Denise Jannah. Op moment is hij actief als docent op ArtEZ, Rockacademie en oprichter van Drumbassadors  en mede opriichter van Any Vegetable.

Creemers staat voor muzikale virtuositeit, als drummer is is hij van uitzonderlijke klasse.  Of hij nu begeleid of soleert de klasse druipt ervan af. Kom en geniet van deze uitzonderlijke Nijmeegse drummer!

www.renecreemers.com

 

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.