Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Monsieur Dubois

donderdag 14 apr 2011

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Monsieur Dubois
“...werkelijk urgent klinkende danceable hardjazz!”
Volkskrant - Koen Schouten

In de afgelopen jaren heeft Monsieur Dubois een stevige live-reputatie opgebouwd met een aanstekelijke mix van junglebeats, funk, spacejazz en afrogrooves. De uitdaging om zonder zang, met uitsluitend instrumentale middelen, een publiek voor zich te veroveren, heeft geleid tot een unieke cross-over, die zowel catchy als sophisticated klinkt en mede door het hechte samenspel weet te overtuigen. De vele successen in binnen- en buitenland en hun wijd verspreidde achterban, bieden Monsieur Dubois inmiddels een internationale status als vooraanstaande Nu-Jazz act.

Op dit moment werkt Monsieur Dubois aan een nieuwe plaat die verwacht wordt eind 2010.
In de periode 2007-2008 tourde Monsieur Dubois met de Amerikaanse trombonist en zanger Joseph Bowie, met wie zij het album “Soul Integration” opnamen. Bowie, frontman van de legendarische, New-Yorkse P-funk groep Defunkt, kreeg op deze plaat niet zomaar een gastrol, maar werd volledig geïntegreerd in de bandsound. Eerder, in 2006, debuteerde Monsieur Dubois met het album “Ruff” op Challenge Records. Deze plaat werd werd zeer lovend ontvangen door de pers, stond maanden in de Nederlandse jazz top-10 en werd genomineerd voor de Edison Award.


Monsieur Dubois is:

Bart Wirtz - altsax
Daniel Nösig - trompet
Maarten Meddens - keys
Kasper Kalf - bas
Rudi Sanders - drums
Christian Fehre – percussie


Dutch Nu-Jazz Movement

Om de nu-jazz in de Lage Landen extra kracht bij te zetten richtte Monsieur Dubois samen met State Of Monc aanvang 2006 de Dutch Nu-Jazz Movement op. In de periode 2006-2007 werkte de Dutch NuJazz Movement o.a. samen met het gevierde WickedJazzsounds, bekend van de drukbezochte clubvonden in de Amsterdamse Sugar Factory. In 2008 gaven Monsieur Dubois en State Of Monc twee dubbelconcerten in Hamburg en Berlijn in het kader van de Dutch Nu-Jazz Exchange. Verder breidde dat jaar de Movement uit met Flowriders en The Jazzinvaders.


Anderen over Monsieur Dubois

“Een van de leukste bandjes van dit moment ... Hip, hedendaags en opzwepend”
HP/De Tijd (Amanda Kuyper)

“Een van mijn favorieten op het festival!”
Jan Willem Luyken (directeur North Sea Jazz Festival / 2006 editie)

“This concert gave a new format to our club, it was very fresh and new for us. Monsieur Dubois played incredibly good, in a well-done balance with each other. These are high professional musicians, and it would be great to have them again!”
Felix Naroditski (JFC Jazz Club, St Petersburg)

“Was Monsieur Dubois zu einem außerordentlich vitalen Live-Erlebnis macht, ist ihr Gespür dafür, den eigentlich alten Jazz-Hut nicht akademisch zu perfectio-nieren, sondern ihn als populäre Musik dieser Tage zu verstehen, als wesentlichen, originären Jazz-Anteil am Nu-Jazz... Klasse!”
Weser Kurier (André Hesel, Germany)

“They all were killing!”
Nicholas Payton (trompet, VS)


Meer info

http://www.monsieurdubois.com
http://www.myspace.com/monsieurdubois
http://www.youtube.com/monsieurduboistv
http://www.musicandmore.nl
http://www.dutchnujazz.com

laatste updates

Image
Jasper Blom, Sean Fasciani & Felix Schlarmann - WonderYears

Stevie Wonder veroorzaakte een muzikale aardbeving toen hij in de zeventiger jaren in relatief korte tijd een aantal legendarische platen uitbracht. Bijna alle composities uit die tijd groeiden uit tot hits en behoren sindsdien tot ons collectieve geheugen. 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.