Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Muziekenhuis, Productiehuis de Lindenberg en de JIN presenteren Michiel Braam Hybrid Tentet

maandag 11 apr 2011

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Muziekenhuis, Productiehuis de Lindenberg en de JIN presenteren Michiel Braam Hybrid Tentet

Michiel Braam Hybrid 10tet - On the Move

Pianist en componist Michiel Braam brengt in het internationale Hybrid 10tet topmusici samen uit drie verschillende muzikale werelden: het klassieke Matangi Strijkkwartet, de rock-ritmesectie Pieter Douma / Dirk-Peter Kölsch en de improviserende koperblazers Carl-Ludwig Hübsch, Nils Wogram en Taylor Ho Bynum.

De musici brengen hun eigen muzikale taal in het ensemble, maar ze worden ook uitgenodigd om nieuwe werelden te onderzoeken. Het samengaan van verschillende muzikale persoonlijkheden staat centraal in dit project, waardoor een unieke stilistische mix ontstaat.

Michiel Braam heeft voor ieder concert een unieke compositie geschreven die betrekking heeft op het specifieke karakter van elke zaal. De composities die Michiel Braam voor dit 10tet schrijft zijn als het ware een reis, van de musici, langs de desbetreffende podia.
Improvisatie en onverwachte wendingen zijn een wezenlijk onderdeel van de muziek van Michiel Braam en spelen dus ook in dit project een belangrijke rol.

Michiel Braam piano; Carl-Ludwig Hübsch tuba; Nils Wogram trombone; Taylor Ho Bynum cornet; Pieter Douma basgitaar; Dirk-Peter Kölsch drums; Daniel Torrico Menacho viool; Maria-Paula Majoor viool; Karsten Kleijer altviool; Arno van der Vuurst cello

laatste updates

Image
Corrie van Binsbergen Playstation: Tales Without Words

Met VANBINSBERGEN PLAYSTATION presenteerde Corrie van Binsbergen in 2015 weer een instrumentale band zoals Corrie en de Brokken en Vanbinsbergen 4tet. Na vijftien jaar voornamelijk literaire concerten, filmmuziek en megaprojecte was het weer ijd voor een band: Playstation. Van Binsbergen heeft voor dit ensemble een keur aan topmuzikanten verzameld en zo een energieke superband samengestel. Dit bijzondere octet rond gitariste en componiste Corrie van Binsbergen heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een geoliede machine CD’s worden bejubeld en het eerste album was genomineerd voor de Edison Publieksprijs!

2017 bracht PLAYSTATION een tweede album uit : ‘Tales Without  Words”’.

Het onvermijdelijke instrumentale vervolg op Corrie van Binsbergens succesvolle literaire concertreeks met bekende Nederlandse/Belgische schrijvers.  Tales Without Words is een bijzonder project waarbinnen verhalen uit haar literaire reeks worden vertaald naar filmische klankverhalen voorzien van mysterieuze rafelranden.

Bezetting:  Corrie  van Binsbergen – gitaar,compositie, Mete Erker – tenor sax/bass Klarinet, Miguel Boelens – sopraan/ alt sax,  Morris Kliphuis – hoorn/cornet, Joost Buis – trombone lapsteel gitaar,  Albert van Veenendaal – (prepared) piano,  Dion Nijland – contrabass, Yonga Sun – drums. 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.