Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Local heroes - Philipp Rüttgers Quartet

zondag 10 apr 2011

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Local heroes - Philipp Rüttgers Quartet


Philipp Rüttgers (foto: Markus Braun)

Ook naast de deur en om de hoek wordt er geweldige jazzmuziek gemaakt. Die muziek uit Nijmegen en Arnhem willen we u graag laten horen en zien. Dat doen we op vier zondagmiddagen in de eerste maanden van 2011, in de intieme sfeer van de Karolingenzaal. De groepen die we presenteren hebben onlangs een cd gemaakt. Een mooie aanleiding om te komen luisteren.

“The Traveler” is de debuut CD van dit kwartet. Het is de neerslag van de uiteenlopende ervaringen van de bandleider en pianist Philipp Rüttgers op zijn muzikale weg in de laatste jaren tijdens zijn studie en daarna en is daarmee een afsluiting van een zoektocht en een startpunt om vanuit hier verder te zoeken en de muziek nog groter te beleven.

Vrije geluiden en stevige grooves gemengd met onregelmatige maatsoorten zijn de kenmerken van dit spetterende kwartet. De 4 musici spelen in een geheel eigen suite-achtige aanpak, steeds op zoek naar de ultieme vrijheid in het moment van de muziek.

Philipp´s composities mengen invloeden uit de uiteenlopende genres van de jazz geschiedenis en geven de musici een bodem om de muziek naar een groter geheel te brengen. Dit stimulerend geheel draagt wortels in onder andere volgende recensie: “Jong, jazeker, maar met nu al een volstrekt eigen geluid en een rijpheid, die er niet om liegt” En: “En toen werd het voor iedereen duidelijk; hier staat een groep met een volstrekt eigen benadering.“

Bezetting:
Jens Böckamp (tenorsax)
Philipp Rüttgers (piano & composition)
Jakob Kühnemann (bas)
Etienne Nillesen (drums)

CD al beluisteren? Dan: http://philippruettgersquartet.bandcamp.com/

http://www.philippruettgers.com
http://www.myspace.com/etiennenillesen

laatste updates

Tba

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.