Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Local Heroes - Stevko Busch en Paul van Kemenade

zondag 27 mrt 2011

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Local Heroes - Stevko Busch en Paul van Kemenade

Local Heroes: Stevko Busch en Paul van Kemenade presenteren de cd Contemplation


Stevko Busch


Paul van Kemenade

Ook naast de deur en om de hoek wordt er geweldige jazzmuziek gemaakt. Die muziek uit Nijmegen en Arnhem willen we u graag laten horen en zien. Dat doen we op vier zondagmiddagen in de eerste maanden van 2011, in de intieme sfeer van de Karolingenzaal. De groepen die we presenteren hebben onlangs een cd gemaakt. Een mooie aanleiding om te komen luisteren!

In het voorjaar kwam er een prachtige duoplaat uit van pianist Stevko Busch en altsaxofonist Paul van Kemenade: Contemplation. Reden om deze heren uit te nodigen.

Now you can listen to one of the most experienced living Dutch saxophonists with his strength of musical conviction and wide dynamic range - in dialogue with a German and Amsterdam-based pianist who developed his individualistic style after working with improviser Misha Mengelberg. There are influences from both South African and ancient Russian melody in this music, which breathes a quiet and soulful atmosphere of contemplation, often coloured with blue elements. Here are songlike pieces without large gestures, strong in their simplicity, but also dynamic rhythms and brilliantly intense improvisation.

laatste updates

Image
Mudita: Sanne Rambags/Koen Smits/Sjoerd van Eijck

Mudita is een trio in een bijzondere bezetting: Sanne Rambags – zang, Koen Smits – Trompet en Sjoerd van Eijck – Piano. In deze uitzonderlijke bezetting weten zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits de rollen van hun instrument op een andere manier te benaderen en op zoek te gaan naar nieuwe klanken. Stilte en intimiteit zijn belangrijke elementen voor hun muziek. Het repertoire dat bestaat uit eigen composities wordt dan ook met veel intentie vertolkt en bewerkt met sfeervolle improvisaties, benaderd vanuit klank. De stukken worden voorzien van zelf geschreven poëzie of al bestaande gedichten van grote schrijvers, die zowel als tekst dienen maar ook gebruikt worden als improvisatie materiaal.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.