Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Tineke Postma

donderdag 24 mrt 2011

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Tineke Postma


Tineke Postma

Waarom Tineke Postma? Dat is een eenvoudig te beantwoorden vraag: omdat deze saxofoniste, componiste en bandleider een van de toonaangevendste muzikanten in de moderne jazz in Nederland is. Toonaangevend omdat ze vanuit een eigen visie de traditie opneemt en vanuit de traditie haar visie ontwikkelt. Ze wordt daarbij steeds vrijer, steeds meer Tineke. En het kwartet groeit daarin mee.

Tineke Postma studeerde in 2003 cum laude af op saxofoon (sopraan en alt). Ze tourt sinds 2002 met haar Nederlandse kwartet (Marc van Roon, Frans van der Hoeven, Martijn Vink) en heeft daarmee op vele internationale festivals gespeeld. Haar derde cd “ A journey that Matters”, bestaande uit eigen composities, is in juni 2007 wereldwijd uit gekomen en ontving geweldige recensies in o.a. de Downbeat en de Nederlandse Jazzism.
Ook tourt Tineke wereldwijd met haar internationale quartet. In mei 2009 is de nieuwe cd “The Traveller” uitgekomen, die opgenomen is in New York. Aan deze cd opname werkten Geri Allen, Scott Colley en Terri Lyne Carrington mee.
Mede door haar grote internationale successen is Tineke in mei 2009 genomineerd voor de Paul Acket Award.
Volgens de Volkskrant meent Tineke wat ze speelt en de Engelse krant “The Evening Stardard” noemde haar onlangs “ One of the leading ladies in Jazz!”
In maart 2011 komt haar nieuwe cd uit en zal dus tijdens en na het concert worden gepresenteerd.

Link: http://www.youtube.com/tinekejazzsaxophone

laatste updates

Image
Mudita: Sanne Rambags/Koen Smits/Sjoerd van Eijck

Mudita is een trio in een bijzondere bezetting: Sanne Rambags – zang, Koen Smits – Trompet en Sjoerd van Eijck – Piano. In deze uitzonderlijke bezetting weten zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits de rollen van hun instrument op een andere manier te benaderen en op zoek te gaan naar nieuwe klanken. Stilte en intimiteit zijn belangrijke elementen voor hun muziek. Het repertoire dat bestaat uit eigen composities wordt dan ook met veel intentie vertolkt en bewerkt met sfeervolle improvisaties, benaderd vanuit klank. De stukken worden voorzien van zelf geschreven poëzie of al bestaande gedichten van grote schrijvers, die zowel als tekst dienen maar ook gebruikt worden als improvisatie materiaal.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.