Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Young Vips tournee 2011 - Castel / Van Damme Quartet en Clemens van der Feen Band

donderdag 10 mrt 2011

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Young Vips tournee 2011 - Castel / Van Damme Quartet en Clemens van der Feen Band

Elk jaar kiezen de programmeurs van de VIP (de organisatie voor de jazz- en improvisatiepodia) een of twee veelbelovende jonge muzikanten uit om deze via een tournee over de aangesloten podia meer bekendheid te geven. Het gaat om dubbelconcerten. Het ene jaar vindt een koppeling plaats met de winnaar van de Dutch Jazz Competition en het andere jaar zijn het twee muzikanten vanuit de VIP.

Het Castel/van Damme Quartet (Winnaar Dutch Jazz Competition)


Castel/van Damme quartet [foto Paul Sixta]

Het veelbelovende Castel/van Damme Quartet is onlangs opgericht door pianist Thierry Castel en saxofonist Jasper van Damme. Dit is de eerste band waarmee ze hun eigen composities ten gehore kunnen brengen. De composities worden, naast hun diversiteit, gekenmerkt door een sterke lyriek. Harmonische en ritmische complexiteit nemen beiden niet weg dat de muziek ook voor het grote publiek aangenaam is om naar te luisteren. Ondersteund door Sven Happel op contrabas en Mark Schilders op drums, brengt het kwartet met creatief samenspel en oog voor detail de composities tot leven.
Thierry won in 2007 en Jasper in 2008 de Erasmus Jazz prijs en in 2010 won het kwartet naast het Vlaardingen Jazz Concours ook de Dutch Jazz Competition tijdens het North Sea Jazz Festival. Jasper won daarbij nog de NORMA prijs Beste Solist 2010.

Het Castel/van Damme quartet bestaat uit:
Jasper van Damme, sax en composities
Thierry Castel, piano en composities
Sven Happel, bas
Mark Schilder, drums


Clemens van der Feen Band


Clemens van der Feen [foto Krijn Noordwijk]

"Clemens van der Feen is een bassist die keihard komt opstormen." (Jazzenzo.nl). Hij speelde al met grootheden als Michael Moore, Toots Thielemans, Tony Malaby en Chris Potter, maar presenteert zich nu met een eigen band en een verrassend debuutalbum. Zijn composities bewegen zich ergens tussen rock en jazz, met de basgitaar als uitgangspunt.
Clemens won een aantal prijzen, waaronder de eerste prijs op het ‘Internationale Jazzconcours voor contrabas’ in Capbreton, de ‘Best New Talent Award’. En op de Dutch Jazz competition, de ‘Ruud Jacobs Award’. Ook was hij finalist in de Deloitte Jazz Award en werd hij uitgenodigd voor de eindronden van de prestigieuze Thelonious Monk Competition in Washington (2009).

De Clemens van der Feen Band bestaat uit:
Clemens van der Feen, basgitaar
Jesse van Ruller, gitaar
Harmen Fraanje, wurlitzer & piano
Flin van Hemmen, drums

En hier nog een paar recente perscitaten, die de kwaliteiten van Clemens onderstrepen.
“…de sterk en sierlijk spelende bassist Clemens van der Feen.” Frank van Herk de Volkskrant 1-2010
“…internationaal niveau.” De Telegraaf 4-2010
“Also included was Dutch player Clemens van der Feen–who was so stylistically original and advanced that it was a genuine shock when his name wasn’t on the finalists’ list. But you will be hearing more from this guy.” Washington City Paper.com, 12 oktober 2009.

foto's

laatste updates

Carte Blanche René Creemers

René Creemers is een van de topdrummers van Nederland. Deze Nijmeegse drummer won al meerdere malen de poll van De Slagwerkkrant als beste drummer van de Benelux. In 2017 viel deze eer hem weer te beurt. Er zijn mensen die hem beschouwen als een van de beste drummers wereldwijd!

Om dit te vieren geeft JINJazz Nijmegen Creemers een Carte Blanche. Verwacht een avond vol muzikale virtuositeit. Hou onze website in de gaten voor het definitieve programma.

Creemers brak door met de band  Blowbeat waarmee hij zeer succesvol was in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Hij was drummer in de Margriet Eshuys band en was begeleider van Denise Jannah. Op moment is hij actief als docent op ArtEZ, Rockacademie en oprichter van Drumbassadors  en mede opriichter van Any Vegetable.

Creemers staat voor muzikale virtuositeit, als drummer is is hij van uitzonderlijke klasse.  Of hij nu begeleid of soleert de klasse druipt ervan af. Kom en geniet van deze uitzonderlijke Nijmeegse drummer!

www.renecreemers.com

 

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.