Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Felix Schlarmann Quintet

donderdag 10 feb 2011

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Felix Schlarmann Quintet
Felix Schlarmann is de drijvende kracht achter The Felix Schlarmann Group bestaande uit:

Joao Driessen – tenor sax
Floris v/d Vlugt – alto sax
Franz von Chossy – piano
Lucas Dols – bass
Felix Schlarmann – drums / composition

De Felix Schlarmann Groep bestaat sinds 2007, sinds die tijd heeft de groep furore gemaakt op tal van Europese festivals en is een graag geziene gast in het Nederlandse Jazz circuit.
Het is dan ook hoog tijd dat dit ensemble in Nijmegen te horen is. En vanavond is het dan eindelijk zover! De muziek van dit ensemble is emotioneel, eerlijk en direct. Heldere melodieën en energieke solo’s vormen het fundament voor hun jazz uit het hart. Het samenspel tussen de twee saxen aangevuld door de subtiele drumstijl van Schlarmann bepalen het geluid van de groep.
Het kwintet bestaat uit de nieuwste generatie Nederlandse Jazz musici die inmiddels hun sporen hebben verdiend binnen vooraanstaande groepen waaronder: Room Eleven, Pete Philly & Perquesite, the Wicked Jazz Sounds Band , Benjamin Herman kwartet en als begeleiders van HansTeeuwen.

“Wie een concert van Felix Schlarmanns band bezoekt, wacht weinig minder dan een sensatie.” [Utrecht Jazz Fest]

“De Felix Schlarmann Group was een verrassing!” [jazzenzo]

Link: www.myspace.com/felixschlarmann

foto's

laatste updates

Image
Marzio Scholten’s Americana Trio

Na jarenlang furore te hebben gemaakt met zijn band IDENTIKIT laat gitarist Marzio Scholten (1982) nu van zich horen in triobezetting. Hij presenteert composities gebaseerd op zijn nieuwe, lovend ontvangen, soloproject We Never Left Town dat in januari 2017 uitgebracht is. Uitgangspunten zijn Scholten’s zoektocht naar eenvoud, zijn liefde voor de gitaar én Amerikaanse volksmuziekgenres als folk, blues, jazz en country. Samen met bassist Sean Fasciani en drummer Niek de Bruijn legt Scholten de nadruk op sound en songs; ingrediënten voor aardse en bezielde muziek.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.