Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Vanilla Riot

donderdag 03 feb 2011

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Vanilla Riot
Vanilla Riot is de tweede band in de reeks Jinn-Jazz Confrontations.
Een nieuwe serie binnen de JIN waarin de grenzen tussen Jazz en impro enerzijds en elektronische, pop en rockmuziek anderzijds worden verkend. Het resultaat is een serie met avontuurlijke muziek voor luisteraars met een open oor voor muziek die grenzen overschrijdt en buiten de hokjes gaat.

De nieuwste generatie improvisatoren, met de talenten uit Nederland, Noorwegen en Slovenie!
Vanillia Riot biedt u een grenzeloos muzikaal geluid. Het is een reis door muzikale landschappen met onverwachte explosies en uitbarstingen. Als geen ander weten ze een brug te slaan tussen metal, electronica, ambient en improvisatie!
Dit eigentijdse trio haalt zijn inspiratie uit diverse muzikale genres; van eigentijdse muziek tot elektronica, ambient, jazz, alternatieve rock en experimentele metal. Alles wat er was wordt overboord gegooid om te komen tot Vanilla Riot! Ondersteund door interactieve film projecties ontstaat een hypnotische ervaring. Een absolute aanrader, Onbekend maar niet onbemind!
Inspiratiebronnen zijn: John Cage, Steve Reich, Autechre, Mouse on Mars, Ligeti, Messiaen, Boards of Canada, Pansonic, Steve Coleman, Supersilent, Motorpsycho en Biosphere.

Bezetting:
Bostjan Simon - clarinet/live electronics
Onno Govaert - drums
Stephan Meidell - baritone guitar/electronics

Links:
http://www.myspace.com/vanillariot
http://www.vanillariot.com

laatste updates

Image
Anderson-Bennink-Glerum-Van Kemenade 4tet

JIN heeft weer een internationale topact weten te boeken voor de jazzopening 2018. Niemand minder dan het internationaal vermaarde Anderson-Bennink-Glerum-Van Kemenade 4tet is te gast.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.