Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Vanilla Riot

donderdag 03 feb 2011

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Vanilla Riot
Vanilla Riot is de tweede band in de reeks Jinn-Jazz Confrontations.
Een nieuwe serie binnen de JIN waarin de grenzen tussen Jazz en impro enerzijds en elektronische, pop en rockmuziek anderzijds worden verkend. Het resultaat is een serie met avontuurlijke muziek voor luisteraars met een open oor voor muziek die grenzen overschrijdt en buiten de hokjes gaat.

De nieuwste generatie improvisatoren, met de talenten uit Nederland, Noorwegen en Slovenie!
Vanillia Riot biedt u een grenzeloos muzikaal geluid. Het is een reis door muzikale landschappen met onverwachte explosies en uitbarstingen. Als geen ander weten ze een brug te slaan tussen metal, electronica, ambient en improvisatie!
Dit eigentijdse trio haalt zijn inspiratie uit diverse muzikale genres; van eigentijdse muziek tot elektronica, ambient, jazz, alternatieve rock en experimentele metal. Alles wat er was wordt overboord gegooid om te komen tot Vanilla Riot! Ondersteund door interactieve film projecties ontstaat een hypnotische ervaring. Een absolute aanrader, Onbekend maar niet onbemind!
Inspiratiebronnen zijn: John Cage, Steve Reich, Autechre, Mouse on Mars, Ligeti, Messiaen, Boards of Canada, Pansonic, Steve Coleman, Supersilent, Motorpsycho en Biosphere.

Bezetting:
Bostjan Simon - clarinet/live electronics
Onno Govaert - drums
Stephan Meidell - baritone guitar/electronics

Links:
http://www.myspace.com/vanillariot
http://www.vanillariot.com

laatste updates

Carte Blanche René Creemers

René Creemers is een van de topdrummers van Nederland. Deze Nijmeegse drummer won al meerdere malen de poll van De Slagwerkkrant als beste drummer van de Benelux. In 2017 viel deze eer hem weer te beurt. Er zijn mensen die hem beschouwen als een van de beste drummers wereldwijd!

Om dit te vieren geeft JINJazz Nijmegen Creemers een Carte Blanche. Verwacht een avond vol muzikale virtuositeit. Hou onze website in de gaten voor het definitieve programma.

Creemers brak door met de band  Blowbeat waarmee hij zeer succesvol was in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Hij was drummer in de Margriet Eshuys band en was begeleider van Denise Jannah. Op moment is hij actief als docent op ArtEZ, Rockacademie en oprichter van Drumbassadors  en mede opriichter van Any Vegetable.

Creemers staat voor muzikale virtuositeit, als drummer is is hij van uitzonderlijke klasse.  Of hij nu begeleid of soleert de klasse druipt ervan af. Kom en geniet van deze uitzonderlijke Nijmeegse drummer!

www.renecreemers.com

 

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.