Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Local heroes - Nico Huijbregts en Premier Roeles

zondag 30 jan 2011

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Local heroes - Nico Huijbregts en Premier Roeles
Local heroes: Nico Huijbregts en Premier Roeles presenteren hun cd Un Cadavre Exquis

Ook naast de deur en om de hoek wordt er geweldige jazzmuziek gemaakt. Die muziek uit Nijmegen en Arnhem willen we u graag laten horen en zien. Dat doen we op vier zondagmiddagen in de eerste maanden van 2011, in de intieme sfeer van de Karolingenzaal. De groepen die we presenteren hebben onlangs een cd gemaakt. Een mooie aanleiding om te komen luisteren!

Premier Roeles wordt gevormd door Fred van Duijnhoven (drums), Nico Huijbregts (piano), Gerard van der Kamp (saxen) en Harm-Jan Roeles (contrabas). Wat dit viertal brengt is inventieve vrije improvisatie en instant composing met een sterke beeldende en theatrale kracht, duidelijk terug te vinden op Un cadavre exquis, hun eerste CD die zij vanmiddag bij JIN presenteren. Gevieren trekken deze musici zonder plan of uitgesproken strategie anders dan gevoelig luisterend naar elkaar ten strijde. Het samenspel binnen het kwartet leidt nu eens tot kleine contemplatieve miniaturen, dan weer tot ware langdurige uitputtende veldslagen op hun instrumenten. Fred van Duijnhoven zal menigeen hebben leren kennen als drummer van groepen als Ig Henneman’s quintet en tentet, Michiel Braam’s Bentje Braam, Bo van de Graaf’s I Compani of het Bo’s Art Trio. Pianist Nico Huijbregts beweegt zich in zijn spel graag tussen vrije improvisatie, hedendaags gecomponeerde muziek en jazztraditie in en weet dit samen te smeden tot een eigenzinnig geluid. Over zijn solowerk schreef men o.a.: “Huijbregts is geen man van vingervlug of swingend pianospel, maar maakt wel muziek om van te houden, deze geïmproviseerde pianomuziek van een authentieke en creatieve geest.” Contrabassist Harmjan Roeles studeerde tango aan het Rotterdams Conservatorium en jazzbas bij Henk Haverhoek. Saxofonist Gerard van der Kamp speelde op Amerikaanse leest geschoeide schroeiende free jazz in het Wim Arendzen trio, ook maakte hij deel uit van de improvisatiegroep La Waai rond drummer Han Bennink.

laatste updates

Image
Doppler Trio + Triple Jump + Montis/Goudsmit/Directie

JIN neemt weer deel aan Easter Jazz met een afwisselend programma: Doppler Trio, Triple Jump; een nieuw kwartet met Michiel Braam, Dirk-Peter Kölsch, Pieter Douma en Jörg Lehnardt. De avond wordt knallend afgesloten met  Montis/Goudsmit/Directie. 

Een afwisselend programma dat geheel past in de lijn van JIN met elke woensdag jazz in Brebl! Nu Tijdens Easter Jazz een knallend programma in Trianon!

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.