Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Harmen Fraanje Trio

donderdag 20 jan 2011

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Harmen Fraanje Trio


Harmen Fraanje Trio (foto: Mark van Vugt)

Pianist Harmen Fraanje werd in 1976 geboren in Roosendaal, en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de meest oorspronkelijke jazz pianisten in Nederland. Hij heeft een geheel eigen geluid ontwikkeld, een eerlijke persoonlijke benadering van muziek.
Harmen is voortdurend op zoek naar creativiteit, nieuwe samenwerkingen en nieuwe invalshoeken. Hij staat open voor allerlei soorten muziek, van klassieke muziek tot improvisatie,van eeuwenoude Pygmee gezangen tot Duke Ellington met John Coltrane.
Altijd probeert hij de muziek diep in zich op te nemen om uiteindelijk in staat te zijn om in zijn eigen taal te spreken. De warme reacties van het wereldwijde publiek laten zijn dat Harmen’s muziek tot velen spreekt.

Nationaal is hij een veelgevraagde pianist en speelt hij samen met Nederlands meest succesvolle musici waaronder; Jesse van Ruller, Ernst Reijseger, Han Bennink, Anton Goudsmit, Jasper Blom, Eric Vloeimans, Michael Vatcher, Zapp String Quartet en The Dutch Jazzorchestra of the Concertgebouw. Daarnaast is hij zeer actief in de internationale jazz scene zo heeft hij gewerkt met o.a. Magic Malik, Kenny Wheeler, Jeff Ballard, Philip Catherine, Elvin Jones, Cristina Branco, Stéphane Galland en Nills Wolgram.
In 2004 ontving hij de North Sea Jazz Composition Assignment. In 2006 werd Harmen genomineerd voor de Paul Ackett Award, de voormalige Bird Award; de meest prestigieuze jazzprijs van Nederland, uitgereikt door het North Sea Jazz Festival. In 2007 werd hij door de Nederlandse jazzclubs en de Nederlandse Jazzdienst verkozen tot VIP 2007.
Zijn huidige eigen projecten omvatten solo-concerten, een trio met de excentrieke cellist Ernst Reijseger en de Senegalese zanger en percussionist Mola Sylla, een duo met Igor Roma, een van de grootste meesterpianisten van de wereld, een duo met de prachtige zangeres Ntjamrosie uit Kameroen.
Als sideman speelt hij in verscheidene ‘award winning’ bands zoals Fugimundi, het trio met Eric Vloeimans en Anton Goudsmit, waarmee ze toeren over de hele wereld. Fugimundi ontving een Edison voor het debutalbum Summersault. Daarnaast speelt Harmen in de band van Anton Goudsmit, The Ploctones, Lievestro 6, het Michael Moore Quartet, Oxymore en met de Braziliaanse gitarist Nelson Veras.
Als bandleider maakte Harmen 2 cd’s; ‘Sonatala’ en ‘Ronja’, beiden voor Challenge Records met Nelson Veras, Magic Malik, Hein van de Geyn en Matthieu Chazarenc.
De laatste jaren speelde Harmen in clubs en festivals over de hele wereld. Zo speelde hij op internationale festivals in o.a. Parijs, Berlijn, Rome, Oslo, Bangkok, St. Petersburg, Wenen en North Sea.

Vanavond is deze internationaal gerenommeerde pianist te zien in Nijmegen; een niet te missen kans!

Link: http://www.harmenfraanje.nllaatste updates

Topact

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.