Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Ig Henneman Sextet met Kindred Spirits, jubileumtournee

donderdag 16 dec 2010

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Ig Henneman Sextet met Kindred Spirits, jubileumtournee
Ig Henneman, componist en bandleider viert in december 2010 haar 25-jarig jubileum én haar 65ste verjaardag. Zij gaat op tournee met een nieuwe internationale band het Ig Henneman Sextet bestaande uit:

Ab Baars - tenorsax/ klarinet/ shakuhachi
Axel Dörner (DE) - trompet
Lori Freedman (CA) - basklarinet/ klarinet
Wilbert de Joode - contrabas
Marilyn Lerner (CA) – piano
Ig Henneman - altviool en composities

In het programma Kindred Spirits presenteert Henneman met haar collega-kindred spirits nieuwe composities en improvisaties; een hommage aan geestverwanten zoals Thelonious Monk, Emily Dickinson, Jimmy Giuffre, Ian Dury, Galina Oestvolskaya, Misha Mengelberg, Morton Feldman en Francesco Landini.
Ig Henneman neemt een bijzondere positie in binnen de muziekwereld. Ze pioniert in de jazz- en improvisatie muziek als componist/bandleider/altviolist en in de klassieke hedendaagse muziek als componist. Met dit 25-jarig jubileum verbindt ze de sleutelmomenten uit haar muzikale leven met geestverwanten uit de muziek en de literatuur.
Na jarenlang met het Henneman String Quartet te hebben gewerkt werd het tijd voor een nieuwe band. Dit jubileum is daar een goede aanleiding toe.
Het nieuwe Ig Henneman Sextet bestaat uit geestverwanten waar zij een geschiedenis mee heeft. De Kindred Spirits-tournee bestaat uit zestien concerten in Nederland en Europa. Vanavond wordt het feestje in Nijmegen gevierd.Links:
Ig Henneman op Myspace Music
Artikel in De Groene Amsterdammer
Interview in Kwadratuur

laatste updates

Image
Carte Blanche Wiro Mahieu

Wiro Mahieu staat al 30 jaar op de planken daarnaast geeft hij ook al 30 les op De Lindenberg. Reden om deze Nijmeegse bassist te eren met een Carte Blanche.

Wiro zal vanavond een afwisselend programma presenteren met De Traditional Jazz Band van De Lindenberg,  Voyaging (Wiro Mahieu/Pleun van Dieren) en zijn “classic” Low Motion Trio met Jeroen van Vliet en Pieter Bast.

De Traditional Jazz Band van De Lindenberg staat al jaren onder de bezielende leiding van Wiro Mahieu en hebben inmiddels een gedegen repertoire opgebouwd variërend van Ellington tot Snarky Puppy. De band brengt met veel speelplezier een mix van stijlen van pop tot jazz. Een mooie opening van deze geweldige avond.

"Voyaging" is een bijzonder duo van Wiro Mahieu met zangeres Pleun van Dieren. Beiden leerden elkaar kennen op het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Onlangs hebben ze elkaar weer opgezocht en zijn gaan werken aan nieuw repertoire. Vanavond spelen ze een mix van bestaande en eigen composities. Songs uiteenlopend van standards tot moderne jazz. Dit bas-zang duo daagt Wiro en Pleun uit in energie, avontuur en improvisatie. “Met Pleun spelen krijg je energie terug om met 2 als band te klinken. Contrabas en zang zijn 'fretless', de open pitch geeft avontuur, vrijheid en intimiteit.  

Het Classic  Low Motion Trio sluit deze avond rondom Wiro Mahieu af. Speciaal hiervoor komt het trio in originele bezetting samen: Wiro Mahieu – bas, Jeroen van Vliet – piano en  Pieter Bast – drums.

Het "Low Motion Trio" is een jazztrio van bassist en docent Wiro Mahieu. Een groep waarin hij de contrabas centraal stelt. Het trio bestaat sinds 1997 en speelde op nationale en internationale jazz-podia en festivals waaronder het North Sea Jazz Festival. Verder gaf het trio optredens in Nederlandse en buitenlandse radio en televisieprogramma's. Het trio toerde in 2000 samen met de helaas inmiddels overleden altsaxofonist Charlie Mariano. Bij deze gelegenheid speelt het ruim 20 jaar oude trio weer in de originele bezetting met Jeroen van Vliet en Pieter Bast. 

http://wiromahieu.com/lowmotion/ 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.