Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Ig Henneman Sextet met Kindred Spirits, jubileumtournee

donderdag 16 dec 2010

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Ig Henneman Sextet met Kindred Spirits, jubileumtournee
Ig Henneman, componist en bandleider viert in december 2010 haar 25-jarig jubileum én haar 65ste verjaardag. Zij gaat op tournee met een nieuwe internationale band het Ig Henneman Sextet bestaande uit:

Ab Baars - tenorsax/ klarinet/ shakuhachi
Axel Dörner (DE) - trompet
Lori Freedman (CA) - basklarinet/ klarinet
Wilbert de Joode - contrabas
Marilyn Lerner (CA) – piano
Ig Henneman - altviool en composities

In het programma Kindred Spirits presenteert Henneman met haar collega-kindred spirits nieuwe composities en improvisaties; een hommage aan geestverwanten zoals Thelonious Monk, Emily Dickinson, Jimmy Giuffre, Ian Dury, Galina Oestvolskaya, Misha Mengelberg, Morton Feldman en Francesco Landini.
Ig Henneman neemt een bijzondere positie in binnen de muziekwereld. Ze pioniert in de jazz- en improvisatie muziek als componist/bandleider/altviolist en in de klassieke hedendaagse muziek als componist. Met dit 25-jarig jubileum verbindt ze de sleutelmomenten uit haar muzikale leven met geestverwanten uit de muziek en de literatuur.
Na jarenlang met het Henneman String Quartet te hebben gewerkt werd het tijd voor een nieuwe band. Dit jubileum is daar een goede aanleiding toe.
Het nieuwe Ig Henneman Sextet bestaat uit geestverwanten waar zij een geschiedenis mee heeft. De Kindred Spirits-tournee bestaat uit zestien concerten in Nederland en Europa. Vanavond wordt het feestje in Nijmegen gevierd.Links:
Ig Henneman op Myspace Music
Artikel in De Groene Amsterdammer
Interview in Kwadratuur

laatste updates

Image
Marzio Scholten’s Americana Trio

Na jarenlang furore te hebben gemaakt met zijn band IDENTIKIT laat gitarist Marzio Scholten (1982) nu van zich horen in triobezetting. Hij presenteert composities gebaseerd op zijn nieuwe, lovend ontvangen, soloproject We Never Left Town dat in januari 2017 uitgebracht is. Uitgangspunten zijn Scholten’s zoektocht naar eenvoud, zijn liefde voor de gitaar én Amerikaanse volksmuziekgenres als folk, blues, jazz en country. Samen met bassist Sean Fasciani en drummer Niek de Bruijn legt Scholten de nadruk op sound en songs; ingrediënten voor aardse en bezielde muziek.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.