Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Celano-Baggiani Group meets Niescier-Renken-Kracht-Thomé

donderdag 02 dec 2010

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Celano-Baggiani Group meets Niescier-Renken-Kracht-Thomé

Dit muzikale gerecht is een een TryTone project waarin een aantal jazz ensembles uit Nederland en het Ruhrgebied elkaar ontmoeten. De muzikanten componeren en arrangeren voor elkaar en bereiden een gezamenlijk repertoire voor dat vervolgens in Nederland en in het Ruhrgebied wordt uitgevoerd.  

TryTone werkt in NL-Ruhr Music Kitchen samen met jazzwerkruhr, een organisatie die zich inzet voor de jazz in het Ruhrgebied. Samen met vier andere organisaties uit Frankrijk, België, Polen en Slowakije vormen TryTone en jazzwerkruhr het netwerk jazzplayseurope, een Europees samenwerkingsverband dat grensoverschrijdende projecten op jazzgebied organiseert.

Vanavond een ontmoeting tussen Celano-Baggiani Group en een elektro-akoestische kwartet Ruhr Echo bestaande uit Niescier-Renken-Kracht en Thomé . Een op het eerste gezicht ongewone combinatie maar deze confrontatie zal nieuwe muzikale werelden openen en oude laten versmelten.

Het eerste ensemble dat deel uitmaakt van deze spannende confrontatie is The Celana Baggiani Group bestaande uit:

Michael Moore - klarinet, altsax
Guillermo Celano - gitaar
Sven Schuster - contrabas
Marcos Baggiani - drums

Jarenlange muzikale vriendschap spreekt uit de muziek van de in Amsterdam woonachtige Argentijnen Marcos Baggiani en Guillermo Celano.
Met hun intense mix van jazz, folk, rock en hedendaagse muziek balanceren zij meesterlijk op de grens tussen gecomponeerde elementen en vrije improvisatie.
Gitarist Celano en drummer Baggiani hebben in hun kwartet, naast de ijzersterke bassist Sven Schuster nog een grote troef in handen namelijk Michael Moore, die al jaren wegens zijn weergaloze spel een van de meest geliefde musici in Nederland is.

In 2008 verscheen hun cd Nothing Changes welke zeer lovend is ontvangen en besproken:
“Zoals een goede dichtbundel, vatten de eerste klanken op een CD het komende moois bondig samen. Wie de aftrap ´Daily trip´ even beluistert, weet genoeg.’***** (5/5 sterren)”
Remco Takken, Jazzism, februari 2009.Link: http://www.celanobaggianigroup.com


Het andere ensemble dat vandaag garant staat voor de creatie van nieuwe muzikale werelden is het elektro-akoestische kwartet Ruhr Echor bestaande uit:

Angelika Niescier - altsaxofoon
John-Dennis Renken - trompet, elektronica
Hartmut Kracht - basgitaar, gitaar
Christian Thomé - drums, elektronica

Dit elektro-akoetische kwartet weet als geen ander de klanken van het Ruhrgebied te laten samenvloeien met Jazz.. Daarvoor putten zij uit Richard Ortmann's Geräuscharchiven, een uitgebreide verzameling veldopnames van staalgieterijen, fabriekshallen en kolenmijnen.
De musici gebruiken dit indrukwekkende geluidsdecor, al dan niet elektronisch bewerkt, in combinatie met ingenieuze composities en krachtige improvisaties.

Link: http://www.john-dennis-renken.com

Het belooft een ongewone muzikale ontmoeting te worden met top musici uit Argentinië, Nederland en Duitsland.

laatste updates

Image
Mark Haanstra & Oene van Geel + Bitch 'n' Monk

Vanavond presenteren Mark Haanstra & Oene van Geel hun debuutalbum Shapes of Time. Speciaal voor deze tour hebben ze het eigenzinnige Brits-Colombiaanse duo Bitch ’n Monk uitgenodigd tijdens de releasetour ook een set voor haar rekening te nemen.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.