Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Micha, Antoine & Teun play 'Life of Matheo'

woensdag 06 jul 2016

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Micha, Antoine & Teun play 'Life of Matheo'
NB Wegens hoge waterstanden zal De Kaaij dit jaar een week later van start gaan dan gepland. Maar niet getreurd want dit concert is verplaatst van De Kaaij naar ons vertrouwde Brebl. Zelfde datum, zelfde tijd. En dan nog een nieuwtje voor wie het nog niet had vernomen: De Boy Edgar Prijs 2016 is toegekend aan bassist en ras-imporvisator Wilbert de Joode! Fantastisch nieuws en een terecht eerbetoon aan de man die wij de afgelopen jaren in tal van settings mochten verwelkomen, waaronder een speciaal aan hem gewijd dubbelprogramma “Rondom Wilbert de Joode”. We kijken er nu al naar uit hem als kersverse Boy Edgar Prijswinnaar terug te mogen ontvangen.

In dit project ontmoeten de muzikanten Micha Lorenz, Antoine Duijkers en Teun Creemers elkaar in een muzikaal experiment dat hoort bij het verhaal genaamd ‘Life of Matheo’. Life of Matheo gaat over een Afrikaans jongetje dat op avontuur gaat en in verschillende leermomenten terecht komt. De muziek speelt in dit verhaal de hoofdrol en neemt de luisteraar mee met Matheo op avontuur door Afrika. De initiatiefnemer/componist van dit project is Teun Creemers. Als bassist/componist heeft Teun al veel gedaan binnen verschillende muziekstijlen maar zijn liefde voor Afrikaanse muziek is iets dat hem altijd al bij is gebleven en dat in dit project tot uiting zal komen. Micha Lorenz (gitaren), Antoine Duijkers (drums/percussie), Teun Creemers (basgitaar)

laatste updates

Image
YOUNG VIP 2018 Kika Sprangers Large Ensemble

Nijmeegse Saxofoniste Kika Sprangers wint Young Vips 2018!

Kika Sprangers en Sebastiaan van Bavel zijn de jazztalenten van 2018, de nieuwe Young VIPs jaarlijks kiezen de programmeurs van de jazzpodia van Nederland de meest veelbelovende talenten uit, die zelf hun eigen muziek schrijven. Dit jaar zijn saxofoniste Kika Sprangers en pianist Sebastiaan van Bavel, de Young VIPs van 2018!

Deze avond is een samenwerking met Jazz In Arnhem alwaar het concert van Christian van bavel is op

Saxofoniste Kika Sprangers (1994) rondde vorig jaar met een ‘9 met onderscheiding’ haar Bachelor of Music aan het Utrechtse conservatorium af, waar ze studeerde bij Marc Scholten en Toon Roos. Intussen laat ze er geen gras over groeien: in een volle Cloud Nine/TivoliVredenburg presenteerde Kika haar ‘Large Ensemble’, een uitbreiding van haar kwintet met drie vocalisten en een blazerssectie, in februari verscheen haar eerste EP die lovende kritieken kreeg.

Zowel op alt- als op sopraansax wisselt Sprangers prachtig fluisterspel af met soepele, lyrische jazzlicks, terwijl de strak groovende band akoestische en elektronische klanken stijlvol met elkaar verweeft. Inspiratie haalt ze uit diverse stijlen noemt artiesten zoals Seamus Blake, Joshua Redman, Brad Mehldau en Maria Schneider als enkele voorbeelden.

Kika Sprangers is zeker geen onbekende in haar geboortestad Nijmegen. Op haar zestiende zette Sprangers al haar eigen 19-koppige orkest op waarmee ze 

Doornroosje uitverkocht en de afgelopen jaren toerde ze door Nederland als leider van de saxofoonsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. 

Kika Sprangers Nu al een grootse saxofoniste, bandleider en componist! Vanavond te zien met haar Large ensemble.

Benjamin Torbijn – Drums, Danny van Ruitenburg – Basgitaar, Eric Brugmans – Gitaar, Manuel Wouthuysen – Piano/toetsen, Sanne Rambags, Anna Serierse, Marit van der Lei – Vocals, Jessie Brevé – Basklarinet, Jenneke de Jonge – Hoorn, Ruben Drenth – Trompet, Camila Moukarzel Ortega – Fluit. 

www.kikasprangers.nl 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.