Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Micha, Antoine & Teun play 'Life of Matheo'

woensdag 06 jul 2016

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Micha, Antoine & Teun play 'Life of Matheo'
NB Wegens hoge waterstanden zal De Kaaij dit jaar een week later van start gaan dan gepland. Maar niet getreurd want dit concert is verplaatst van De Kaaij naar ons vertrouwde Brebl. Zelfde datum, zelfde tijd. En dan nog een nieuwtje voor wie het nog niet had vernomen: De Boy Edgar Prijs 2016 is toegekend aan bassist en ras-imporvisator Wilbert de Joode! Fantastisch nieuws en een terecht eerbetoon aan de man die wij de afgelopen jaren in tal van settings mochten verwelkomen, waaronder een speciaal aan hem gewijd dubbelprogramma “Rondom Wilbert de Joode”. We kijken er nu al naar uit hem als kersverse Boy Edgar Prijswinnaar terug te mogen ontvangen.

In dit project ontmoeten de muzikanten Micha Lorenz, Antoine Duijkers en Teun Creemers elkaar in een muzikaal experiment dat hoort bij het verhaal genaamd ‘Life of Matheo’. Life of Matheo gaat over een Afrikaans jongetje dat op avontuur gaat en in verschillende leermomenten terecht komt. De muziek speelt in dit verhaal de hoofdrol en neemt de luisteraar mee met Matheo op avontuur door Afrika. De initiatiefnemer/componist van dit project is Teun Creemers. Als bassist/componist heeft Teun al veel gedaan binnen verschillende muziekstijlen maar zijn liefde voor Afrikaanse muziek is iets dat hem altijd al bij is gebleven en dat in dit project tot uiting zal komen. Micha Lorenz (gitaren), Antoine Duijkers (drums/percussie), Teun Creemers (basgitaar)

laatste updates

Image
Mudita: Sanne Rambags/Koen Smits/Sjoerd van Eijck

Mudita is een trio in een bijzondere bezetting: Sanne Rambags – zang, Koen Smits – Trompet en Sjoerd van Eijck – Piano. In deze uitzonderlijke bezetting weten zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits de rollen van hun instrument op een andere manier te benaderen en op zoek te gaan naar nieuwe klanken. Stilte en intimiteit zijn belangrijke elementen voor hun muziek. Het repertoire dat bestaat uit eigen composities wordt dan ook met veel intentie vertolkt en bewerkt met sfeervolle improvisaties, benaderd vanuit klank. De stukken worden voorzien van zelf geschreven poëzie of al bestaande gedichten van grote schrijvers, die zowel als tekst dienen maar ook gebruikt worden als improvisatie materiaal.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.