Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeZeester - Midzomerimpronacht aan de Waal

vrijdag 18 jun 2010

De Zeester Waalkade Nijmegen

JINJAZZ@DeZeester - Midzomerimpronacht aan de Waal


Angelo Verploegen (foto: Cees van de Ven)

Voor het 5e jaar vindt in Nijmegen de Midzomerimpronacht plaats. Deze seizoensafsluiter van Het Muziekenhuis wordt dit jaar georganiseerd in samenwerking met I Compani en de stichting JIN.

Het doel van de Midzomerimpronacht is altijd het bijeenbrengen van een aantal musici die je gewoonlijk niet naast elkaar ziet. Het concert heeft een spontaan karakter: de deelnemers komen een paar uur tevoren aan tafel bijeen en spreken kort een aantal zaken met elkaar af die ze eventueel die avond willen doen. Het concert, een tweesetter van ca. 45 minuten, vindt dan plaats tussen 21.30 (= zaal open, concert start 22.00) en 24.00, op de aan de Waalkade afgemeerde kustvaarder De Zeester (tegenover het Casino). Deze swingende jazz- en improvisatieconcerten rond het begin van de zomer zijn bekend als spannend en vernieuwend: gelauwerde muzikanten en jonge talenten treden met elkaar in het strijdperk. De invloeden uit allerlei stijlen en genres leiden tot wilde en onverwachte combinaties.
Dit jaar wordt het concert verzorgd door drie jonge honden en de veteraan Angelo Verploegen, die volgend seizoen Musician in Residence bij de JIN zal zijn en al vele wapenfeiten op zijn naam heeft staan, van binnen Nederland tot buiten Europa.
Dezelfde veelzijdigheid vinden we nu al bij zijn drie kompanen van deze avond: als door de wol geverfde allrounders laten deze drie aanstormende jonge jazzmusici zich op allerlei jazzfronten nadrukkelijk gelden.

Angelo Verploegen - trompet, Charly Zastrau - toetsen, Hugo den Oudsten - bas, Salle de Jonge - drums

laatste updates

Image
VLEK! “Music On The Far Side Of The Moon”

VLEK: stuwende dance-beats, pakkende melodieën, vuige rock-riffs, gedreven solo’s, Africana, intieme miniatuurtjes en filmische vergezichten.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.