Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - The Ploctones

zaterdag 22 mei 2010

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - The Ploctones
Op 26 april jl. heeft gitarist Anton Goudsmit in het Bimhuis in Amsterdam de VPRO/Boy Edgar Prijs 2010 in ontvangst genomen. Die prijs is de belangrijkste onderscheiding in Nederland voor jazz- en improvisatiemuziek, en hoewel Goudsmit in vele bands en bandjes speelt (zie daarvoor p.3 van JazzFlits nr. 137, www.jazzflits.nl), gaat hij de de Boy Edgar Prijs-tournee speciaal met 'zijn' Ploctones maken. Daarbij stopt hij dus op 22 mei in Nijmegen voor een concert dat tot stand komt in een samenwerkingsverband van Music Meeting, Het Muziekenhuis en de stichting JIN.

Anton Goudsmit - gitaar, Efraim Trujillo - tenorsax, Jeroen Vierdag - bas, Martijn Vink - slagwerk

Volgens het juryrapport bij de VPRO/Boy Edgar Prijs valt Anton Goudsmit om te beginnen op door zijn dynamische, humoristische en onvoorspelbare veelzijdig-heid.
Die kwaliteiten zijn stuk voor stuk terug te vinden in de muziek van The Ploctones. Ze binden zich zonder zich af te sluiten, soepel én strak, en brengen een combina-tie van energieke en aanstekelijke jazz, funk, blues, pop en latin ten gehore. Na een concert sta je makkelijk na te trillen van de vrijheid die zowel inventief als her-kenbaar naar je oren gestuurd werd. Vele stijlen zijn dan gepasseerd, waarbij Anton Goudsmit zelf zware maar ook puntige stroomstoten op zijn gitaar zette en Efraïm Trujillo de bodem uit zijn saxofoon blies, terwijl Jeroen Vierdag tot ver voorbij zijn bassnaren rende en Martijn Vink zijn drums in elkaar leek te meppen om ze vervolgens zorgvuldig weer op te lappen. En daar heeft het publiek, jong én oud, dan nog bijzonder veel plezier in gehad ook.

Als voorbeeld tonen we je 2 clips van YouTube:

Een interview met Goudsmit van afgelopen 16 april (duur: bijna 2 uur, incl. muziek, excl. het Belgische radiojournaal waarmee de opname start) vind je op www.draaiomjeoren.com/2010/04/jazz-op-verzoek-11-ploctones-bij-neve.html, en een recensie van het Ploctones-concert op de dag daarvoor valt te lezen op www.jazzenzo.nl/pivot/entry.php?id=2876.

Nog meer informatie kun je vinden op www.ploctones.com.

laatste updates

Stranger Than Paranoia: Van Kemenade Quintet + Westerhof/Kliphuis + Ronald Snijders band

Het grensverleggende Muziekfestival ‘Stranger than Paranoia’ Bestaat 25 jaar. Daarnaast staat oprichter Paul Van Kemenade 40 jaar op het podium. Reden om eens goed uit te pakken met Paul van Kemenande Quintet, Duo Jorit Westerhof/Morris Kliphuis en Ronald Snijders band.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.