Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Yonga Sun, musician in residence, speelt met Lavalu c.s.

donderdag 20 mei 2010

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Yonga Sun, musician in residence, speelt met Lavalu c.s.


foto: Daniel Ashes

Lavalu - vocals, keyboard, Yonga Sun, musician in residence - drums, Miguel Boelens - saxen, Jörg Brinkmann - cello

Naast de maandelijkse hoofdconcerten zet de JIN elk seizoen nog een aantal andere muzikale activiteiten op. Zo wordt er ook gestreefd naar het organiseren van een handvol meer bescheiden concerten, een reeks die ontstaat als een muzikant uitgenodigd wordt om door het jaar heen op het podium enkele innovatieve ontmoetingen te creëren: deze 'musician in residence' nodigt hem/haar al dan niet bekende medemuzikanten uit in een nieuwe bandsamenstelling ten behoeve van het spelen van muziek in een verrassende stijl. Het beoogde resultaat is een serie van 3 of 4 nieuw gevormde concerten, die kan worden afgesloten met een optreden van een tevoren al wel bestaand samenspel. Voor het lopende seizoen werd drummer Yonga Sun als MiR gevraagd.
Zijn start op 14 okt. 09 in de try-out van het Soo Cho trio en daarna zijn geheel zelf bedachte reeks van 3 nieuwe samenspelen zitten er nu op (zie voor een complete terugblik onze afdeling Programma-overzicht 2007 tot heden). Maar vanavond brengt hij als sluitstuk Lavalu mee --een alledaagse ontmoeting voor hem, maar wel een van een bijzondere kwaliteit: zij is een muzikante die hij al jaren begeleidt, en die sinds ruim een jaar pijlsnel reist -en in peilingen net zo snel rijst- tussen de sterren van de West-Europese jazz-pop-hemel. Sinds hij in 2005 startte samen met Lavalu door het land te trekken is hun gevolg uitgebreid met begaafde jazzmusici waarmee zij ‘intelligente pop’ op de podia brengen.

Lavalu is wars van genres en hokjes en laat haar publiek vernieuwde verbanden in toon- en maatsoorten om de oren vliegen. Zij genoot met ingang van haar vijfde levensjaar 20 jaar intensief klassieke pianoles en had nooit belangstelling voor popmuziek, totdat ze aan het einde van haar puber-tijd artiesten als Radiohead, Tori Amos, Joni Mitchell en Björk ontdekte. Dit inspireerde haar om zelf te componeren. Aanvankelijk trad ze als singer-songwriter solo op,maar in 2005 werd ze via Martin Fondse voorgesteld aan Yonga Sun. Vanaf 2007 volgden meer jazzmusici waarmee ze op de podia verscheen, zoals Oene van Geel, Miguel Boelens, Jörg Brinkmann, Mark Haanstra, Sven Happel, Sander Hop en Mark Schilders. De samenwerking beviel hun allen zo goed dat het hen ertoe bracht met grote regelmaat de noviteiten van Lavalu op het podium te realiseren. En in 2009 kwam Lavalu haar debuutalbum ‘HOPE or liquid courage’ uit, waarop het leeuwendeel van de genoemde artiesten dan ook meespeelt.

Op YouTube kun je veel clips van Lavalu vinden, waaronder deze:Besprekingen van recente concerten vind je op www.3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/43265196?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter&utm_term=3VOOR12%2FDenBosch&utm_content=muziek%2C+%28live%29recensies%2C+interviews%2C+nieuws en op www.8weekly.nl/artikel/8266/lavalu.html.

En voor nog meer info kun je terecht op www.lavalu.nl en www.myspace.com/lavalu.

Get the Flash Player to see this player.

laatste updates

Image
Corrie van Binsbergen Playstation: Tales Without Words

Met VANBINSBERGEN PLAYSTATION presenteerde Corrie van Binsbergen in 2015 weer een instrumentale band zoals Corrie en de Brokken en Vanbinsbergen 4tet. Na vijftien jaar voornamelijk literaire concerten, filmmuziek en megaprojecte was het weer ijd voor een band: Playstation. Van Binsbergen heeft voor dit ensemble een keur aan topmuzikanten verzameld en zo een energieke superband samengestel. Dit bijzondere octet rond gitariste en componiste Corrie van Binsbergen heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een geoliede machine CD’s worden bejubeld en het eerste album was genomineerd voor de Edison Publieksprijs!

2017 bracht PLAYSTATION een tweede album uit : ‘Tales Without  Words”’.

Het onvermijdelijke instrumentale vervolg op Corrie van Binsbergens succesvolle literaire concertreeks met bekende Nederlandse/Belgische schrijvers.  Tales Without Words is een bijzonder project waarbinnen verhalen uit haar literaire reeks worden vertaald naar filmische klankverhalen voorzien van mysterieuze rafelranden.

Bezetting:  Corrie  van Binsbergen – gitaar,compositie, Mete Erker – tenor sax/bass Klarinet, Miguel Boelens – sopraan/ alt sax,  Morris Kliphuis – hoorn/cornet, Joost Buis – trombone lapsteel gitaar,  Albert van Veenendaal – (prepared) piano,  Dion Nijland – contrabass, Yonga Sun – drums. 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.