Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Duo Paulien van Schaik & Hein van de Geyn, met Ulas Aksunger

donderdag 15 apr 2010

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Duo Paulien van Schaik & Hein van de Geyn, met Ulas Aksunger


foto: Sanne Schouwink

Paulien van Schaik - vocals, Hein van de Geyn - contrabas, Ulas Aksunger - drums, percussie


In ruim 10 jaar maakten zangeres Paulien van Schaik en bassist Hein van de Geyn samen 3 cd's die opvallen doordat ze zo gewoon zijn: zang en contrabas, muziek teruggebracht tot de essentie. Standards uit het Great American Songbook.

Tenderly was in 2000 het debuut van deze nieuwe tweeklank, live opnames op een cd die onlangs opnieuw werd uitgebracht, maar indertijd werd gevolgd door In Summer, waarvoor het duo werd uitgebreid met trompettist Bert Joris. En eind 2006 werd Musing gepresenteerd, met als gasten Yvonne van de Pol op altviool en Frans Grapperhaus op cello. Deze cd kreeg in Jazzism (jan. 2007) 5 sterren, en zonder aarzeling: "Vijf sterren voor een cd van een zangeres die louter standards zingt. Is dat niet wat veel? Nee, want Musing is niet alleen een perfecte cd, maar ook een bijzondere ... De [aan het basistweetal toegevoegde] strijkers brengen prachtige accenten aan waartegen de glasheldere en loepzuivere stem van zangeres Paulien van Schaik en het intelligente basspel van Hein van de Geyn tot maximale bloei komen. De beperkte bezetting is bepaald geen nadeel maar levert juist een weldadige rust en ruimte op waardoor de oude standards als gloednieuw klinken. Paulien van Schaik zingt dit keer ook in het Portugees, een taal die van zichzelf al zingt ... Musing kan rustig op de repeatstand worden gezet, het blijft mooi."
En vanavond wordt de intimiteit van het duo gewaarborgd doordat Ulas Aksunger, zoon van Turkse ouders maar geboren en opgegroeid in Duitsland, met brushes op kranten en met zijn handen op diverse slagwerk instrumenten speelt. Harmonisch en melodisch hebben Paulien en Hein nu weer alle vrijheid om hun grenzen te verleggen, met Ulas erbij wordt het een zeer spannend en dynamisch avontuur.

Het fameuze "In elke roker zit een stopper" lijkt door Hein van de Geyn visionair gecombineerd te zijn met het gemeen snerende "In elke strijker zit een topper" waar hij zijn vals snarende leerlingen op de Rotterdam Jazz Academy soms wel mee schijnt te hebben aangemoedigd. Naar oud Rotterdams gebruik voegde hij immers de daad bij het woord toen hij recentelijk aangaf in augustus van dit jaar zijn glorieuze contrabas aan de wilgen te zullen hangen en in Zuid-Afrika een bed and breakfast te gaan beginnen. Tja ... in elke strijker zit een stopper, en geef hem eens ongelijk: wie zou er nooit eens wat anders willen?
Maar daarmee is zijn concert van vanavond wel prompt een van je laatste kansen geworden om deze fijnbesnaarde bassist nog in actie te zien komen, dus wat let je? In elke bezoeker zit een klapper!


Twee opnames van de Dutch Jazz Meeting 2008 in het Bimhuis:

Voor verdere info kun je terecht op www.paulienvanschaik.nl.

Get the Flash Player to see this player.foto's

laatste updates

Image
Corrie van Binsbergen Playstation: Tales Without Words

Met VANBINSBERGEN PLAYSTATION presenteerde Corrie van Binsbergen in 2015 weer een instrumentale band zoals Corrie en de Brokken en Vanbinsbergen 4tet. Na vijftien jaar voornamelijk literaire concerten, filmmuziek en megaprojecte was het weer ijd voor een band: Playstation. Van Binsbergen heeft voor dit ensemble een keur aan topmuzikanten verzameld en zo een energieke superband samengestel. Dit bijzondere octet rond gitariste en componiste Corrie van Binsbergen heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een geoliede machine CD’s worden bejubeld en het eerste album was genomineerd voor de Edison Publieksprijs!

2017 bracht PLAYSTATION een tweede album uit : ‘Tales Without  Words”’.

Het onvermijdelijke instrumentale vervolg op Corrie van Binsbergens succesvolle literaire concertreeks met bekende Nederlandse/Belgische schrijvers.  Tales Without Words is een bijzonder project waarbinnen verhalen uit haar literaire reeks worden vertaald naar filmische klankverhalen voorzien van mysterieuze rafelranden.

Bezetting:  Corrie  van Binsbergen – gitaar,compositie, Mete Erker – tenor sax/bass Klarinet, Miguel Boelens – sopraan/ alt sax,  Morris Kliphuis – hoorn/cornet, Joost Buis – trombone lapsteel gitaar,  Albert van Veenendaal – (prepared) piano,  Dion Nijland – contrabass, Yonga Sun – drums. 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.