Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Ilja Reijngoud Quartet Plays Horace Silver

donderdag 09 jun 2016

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Ilja Reijngoud Quartet Plays Horace Silver


Ilja Reijngoud Quartet

Het kwartet van trombonist en Monk-Award winnaar Ilja Reijngoud heeft een nieuwe CD opgenomen. Dit keer niet zoals gebruikelijk eigen werk of bewerkingen van bijvoorbeeld sonnetten van Shakespeare, maar een hommage aan de onlangs overleden pianist en componist HORACE SILVER.

De muziek van Silver is altijd een inspiratiebron geweest voor de band, muziek met pakkende grooves en opgewekte thema’s, allemaal regelrechte Jazz-hits. In eigentijdse arrangementen en aangevuld met enige eigen stukken, vormt het repertoire van Silver de basis van het programma. Het staat garant voor een energiek en aanstekelijk concert. Speciale rol is weggelegd voor de bekende pianist Rob van Bavel. Verder met Marius Beets (bas) en Marcel Serierse (drums).

Muziek: https://soundcloud.com/ilja-reijngoud/promo-horace-silver-cd-ilja-reijngoud
Video promo: http://www.iljareijngoud.com/j/

laatste updates

Image
Marzio Scholten’s Americana Trio

Na jarenlang furore te hebben gemaakt met zijn band IDENTIKIT laat gitarist Marzio Scholten (1982) nu van zich horen in triobezetting. Hij presenteert composities gebaseerd op zijn nieuwe, lovend ontvangen, soloproject We Never Left Town dat in januari 2017 uitgebracht is. Uitgangspunten zijn Scholten’s zoektocht naar eenvoud, zijn liefde voor de gitaar én Amerikaanse volksmuziekgenres als folk, blues, jazz en country. Samen met bassist Sean Fasciani en drummer Niek de Bruijn legt Scholten de nadruk op sound en songs; ingrediënten voor aardse en bezielde muziek.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.