Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Ad Colen Quartet

donderdag 18 jun 2009

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Ad Colen Quartet


Ad Colen

Binnen enkele jaren heeft het Ad Colen Quartet drie magnifieke cd's uitgebracht. Cd’s vol sfeervolle composities, dynamische solo’s en vulkanische grooves, waarbij de individuele inbreng van alle musici bepalend is.
En het quartet heeft onlangs zijn nieuwe cd 'Free'opgenomen, die in mei/juni 2009 uitkomt. Een cd met eigen composities en zinderende improvisaties.Het geluid dat Ad Colen tevoorschijn tovert uit zijn tenorsaxofoon kan worden gerubriceerd in de categorie 'om te zoenen'.
Ad Colen laat zich bijstaan door niemand minder dan pianogigant Gé Bijvoet op piano (solistenprijs NOS Meervaart Jazzfestival), de jonge getalenteerde drummer Yonga Sun (winnaar Dutch Jazzcompetition) en contrabassist Wiro Mahieu (Wessel Ilcken Prijs).
North Sea Jazz, verschillende tournees en masterclasses in Indonesië, optredens op binnen- en buitenlandse podia; de muziek van het Ad Colen Quartet is niet weg te denken uit de internationale jazzwereld.
Met pakkende grooves en krachtige melodieën wordt een rode draad door de solo's gelegd. De bandleden kunnen hier heel goed hun 'muzikale ei' in kwijt zonder het publiek vol te pompen met informatie. Nee, er wordt prachtig gedoseerd gewerkt en dat brengt je al gauw op het puntje van de stoel, en het swingt nog ook.En na YouTube volgde, zoals wel vaker gebeurt in de weg omhoog, nog een concert voor JINjazz. Tussen de sets van dit laatste concert van het seizoen '08-'09 in bedankte JIN-voorzitter Marc Hoogmade professionele graficus die jarenlang de flyers en affiches voor de JIN verzorgde, maar die de inktpot-met-pc het komend seizoen over zal dragen:Paul Schinkel --die wel nog het nieuwe JIN-logo van zijn Apple zal laten druppelen.
Mooi werk, Paul, en we zijn blij je gewoon in en rond de zaal te zullen blijven zien!

(de 2 foto's hierboven zowel als die in het fotografisch concertverslag hieronder zijn van Joop Mutsaers).


foto's

laatste updates

Image
Corrie van Binsbergen Playstation: Tales Without Words

Met VANBINSBERGEN PLAYSTATION presenteerde Corrie van Binsbergen in 2015 weer een instrumentale band zoals Corrie en de Brokken en Vanbinsbergen 4tet. Na vijftien jaar voornamelijk literaire concerten, filmmuziek en megaprojecte was het weer ijd voor een band: Playstation. Van Binsbergen heeft voor dit ensemble een keur aan topmuzikanten verzameld en zo een energieke superband samengestel. Dit bijzondere octet rond gitariste en componiste Corrie van Binsbergen heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een geoliede machine CD’s worden bejubeld en het eerste album was genomineerd voor de Edison Publieksprijs!

2017 bracht PLAYSTATION een tweede album uit : ‘Tales Without  Words”’.

Het onvermijdelijke instrumentale vervolg op Corrie van Binsbergens succesvolle literaire concertreeks met bekende Nederlandse/Belgische schrijvers.  Tales Without Words is een bijzonder project waarbinnen verhalen uit haar literaire reeks worden vertaald naar filmische klankverhalen voorzien van mysterieuze rafelranden.

Bezetting:  Corrie  van Binsbergen – gitaar,compositie, Mete Erker – tenor sax/bass Klarinet, Miguel Boelens – sopraan/ alt sax,  Morris Kliphuis – hoorn/cornet, Joost Buis – trombone lapsteel gitaar,  Albert van Veenendaal – (prepared) piano,  Dion Nijland – contrabass, Yonga Sun – drums. 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.