Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Ad Colen Quartet

donderdag 18 jun 2009

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Ad Colen Quartet


Ad Colen

Binnen enkele jaren heeft het Ad Colen Quartet drie magnifieke cd's uitgebracht. Cd’s vol sfeervolle composities, dynamische solo’s en vulkanische grooves, waarbij de individuele inbreng van alle musici bepalend is.
En het quartet heeft onlangs zijn nieuwe cd 'Free'opgenomen, die in mei/juni 2009 uitkomt. Een cd met eigen composities en zinderende improvisaties.Het geluid dat Ad Colen tevoorschijn tovert uit zijn tenorsaxofoon kan worden gerubriceerd in de categorie 'om te zoenen'.
Ad Colen laat zich bijstaan door niemand minder dan pianogigant Gé Bijvoet op piano (solistenprijs NOS Meervaart Jazzfestival), de jonge getalenteerde drummer Yonga Sun (winnaar Dutch Jazzcompetition) en contrabassist Wiro Mahieu (Wessel Ilcken Prijs).
North Sea Jazz, verschillende tournees en masterclasses in Indonesië, optredens op binnen- en buitenlandse podia; de muziek van het Ad Colen Quartet is niet weg te denken uit de internationale jazzwereld.
Met pakkende grooves en krachtige melodieën wordt een rode draad door de solo's gelegd. De bandleden kunnen hier heel goed hun 'muzikale ei' in kwijt zonder het publiek vol te pompen met informatie. Nee, er wordt prachtig gedoseerd gewerkt en dat brengt je al gauw op het puntje van de stoel, en het swingt nog ook.En na YouTube volgde, zoals wel vaker gebeurt in de weg omhoog, nog een concert voor JINjazz. Tussen de sets van dit laatste concert van het seizoen '08-'09 in bedankte JIN-voorzitter Marc Hoogmade professionele graficus die jarenlang de flyers en affiches voor de JIN verzorgde, maar die de inktpot-met-pc het komend seizoen over zal dragen:Paul Schinkel --die wel nog het nieuwe JIN-logo van zijn Apple zal laten druppelen.
Mooi werk, Paul, en we zijn blij je gewoon in en rond de zaal te zullen blijven zien!

(de 2 foto's hierboven zowel als die in het fotografisch concertverslag hieronder zijn van Joop Mutsaers).


foto's

laatste updates

Image
Anderson-Bennink-Glerum-Van Kemenade 4tet

JIN heeft weer een internationale topact weten te boeken voor de jazzopening 2018. Niemand minder dan het internationaal vermaarde Anderson-Bennink-Glerum-Van Kemenade 4tet is te gast.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.