Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Eric Boeren 4tet/Ornette Coleman-Project

donderdag 14 mei 2009

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Eric Boeren 4tet/Ornette Coleman-Project


Eric Boeren 4tet

Neo Modern Jazz

Eric Boeren - cornet, Michael Moore - altsax, sopranino- en altklarinet, Wilbert de Joode - contrabas, Han Bennink - slagwerk

Het Eric Boeren 4-tet speelt, naast eigen stukken, veel repertoire van Ornette Coleman. De bezetting (met altsax, cornet, contrabas en drums) is dezelfde als die van de Ornette's eerste groepen. Het onderscheid tussen beide groepen zit hem vooral in de manier waarop met het repertoire wordt omgegaan.
Waar bij Ornette's groepen nog sprake is van solisten met begeleiding, wordt in de groep van Eric Boeren de improvisatieruimte door alle vier de leden meer gelijkwaardig benut. Soms zijn cornet en altsaxofoon zelfs de begeleiders van contrabas en slagwerk. Ook de klankkleur tussen beide groepen verschilt. De altsax van Ornette klinkt altijd extatisch en opgewonden, die van Michael Moore klinkt ronder, warmer. Daarnaast speelt hij ook de wat onbekendere sopranino- en altklarinet (beide in Es), wat voor extra kleuren in het groepsgeluid zorgt.

Tijdens het spetterende concert, dat in Arjen Gorter een uitstekende vervanger van Wilbert de Joode kende, maakte Joop Mutsaers de onderstaande foto's voor de JIN, maar er is door Cees van de Ven ook nog een slideshow gemaakt met opnames van deze avond, te vinden op www.flickr.com/photos/jazzcase/sets/72157618200644034.
En een recensie van het concert van de hand van Josien Lucassen is te vinden op www.draaiomjeoren.com/2009/06/dan-vindt-een-man-de-sleutel-eric.html.

Get the Flash Player to see this player.foto's

laatste updates

Image
Jasper Blom, Sean Fasciani & Felix Schlarmann - WonderYears

Stevie Wonder veroorzaakte een muzikale aardbeving toen hij in de zeventiger jaren in relatief korte tijd een aantal legendarische platen uitbracht. Bijna alle composities uit die tijd groeiden uit tot hits en behoren sindsdien tot ons collectieve geheugen. 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.