Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Mete Erker - musician in residence - ontmoet...drie andere rieten-fluiters, plus een salsa-tamboer!

donderdag 02 apr 2009

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Mete Erker - musician in residence - ontmoet...drie andere rieten-fluiters, plus een salsa-tamboer!


Artvark

Met Artvark wordt een saxofoonkwartet neergezet dat gebaseerd is op het klassieke strijkkwartet, maar waar al het stof vanaf geklopt is. Het kwartet bestaat uit Rolf Delfos (alt/sopraansax), Bart Wirtz (altsax), Mete Erker (tenorsax) en Peter Broekhuizen (baritonsax).
Artvark speelt eigen werk, Or’ Nat King Coleman: van Nat King Cole tot Ornette Coleman, van Piazolla tot Abdullah Ibrahim.
En Artvark beweegt! Meanderend door muzikale tradities, en over het podium in een geïmproviseerde choreografie.

Het concert in de Lindenberg is bijzonder: het weekeinde na het concert gaan de rietblazers van Artvark de studio in voor de opnames van hun tweede cd. In de Lindenberg speelt Artvark deze nog niet uitgebrachte muziek. Een try-out dus, een voorpremière.
Bovendien gaat Artvark speciaal voor het Lindenbergconcert een duet aan met percussionist Udo Demandt. Udo is een virtuoos in Braziliaanse muziek. Artvark goes Brazil!


Op 2 april was goed te horen dat de 4 saxen op scherp stonden voor de opnames die 36 uur later zouden starten. De jongens hadden er zin in, ze vroegen zelfs om meer licht in het toeschouwersdeel van de zaal, alsof ze al in de studio bezig waren. Er werden vele eigen composities gespeeld, al moest Mete toegeven dat hij er heel wat meer had geschreven dan er door de keuring waren gekomen. Zie verder naast www.mete.nl ook www.artvarkSQ.com.

Een recensie van het concert door Josien Lucassen is samen met een fotoverslag door Maarten van de Ven te vinden op www.draaiomjeoren.com/2009/05/stoelen-aan-de-kant-artvark-donderdag-2.html.

foto's

laatste updates

Image
Mudita: Sanne Rambags/Koen Smits/Sjoerd van Eijck

Mudita is een trio in een bijzondere bezetting: Sanne Rambags – zang, Koen Smits – Trompet en Sjoerd van Eijck – Piano. In deze uitzonderlijke bezetting weten zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits de rollen van hun instrument op een andere manier te benaderen en op zoek te gaan naar nieuwe klanken. Stilte en intimiteit zijn belangrijke elementen voor hun muziek. Het repertoire dat bestaat uit eigen composities wordt dan ook met veel intentie vertolkt en bewerkt met sfeervolle improvisaties, benaderd vanuit klank. De stukken worden voorzien van zelf geschreven poëzie of al bestaande gedichten van grote schrijvers, die zowel als tekst dienen maar ook gebruikt worden als improvisatie materiaal.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.