Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Agenda

JINJAZZ@Brebl - DIMLICHT

woensdag 11 apr 2018

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - DIMLICHT


Morris Kliphuis (foto: Sanja Marusic)

Morris kliphuis  Compositie opdracht voor North Sea Jazz 2017!

Met zijn band  KAPOK won Morris Kliphuis in 2014 een Edison. In 2017 ontving hij de jaarlijkse compositie opdracht van het North Sea Jazz Festival.  JIN is trots de compositie DIMLICHT te presenteren.

Speciaal voor DIMLICHT stelde Kliphuis een bijzonder septet samen met musici die op verschillende manieren met muziek bezig zijn, van synth-pop tot aan free jazz en klassiek. Musici uit de improvisatie- en popwereld ontmoeten elkaar voor 1e keer. Het resultaat: meeslepende, diepe grooves, die worden doorsneden met melancholische melodieën en improvisaties. Een trip die je meevoert naar een andere wereld met een eigen kleurenpalet.  Kliphuis zegt zelf  "Tijdens het optreden wil ik een heel palet aan kleuren voorbij laten komen drijven. Een meeslepende ervaring, dat is mijn doel”.  Deze avond een bijzondere ontmoeting van muziek met musici die spelen met Kapok, Mulatu Astake, Jett Rebel, Fresku en anderen.

Bezetting 
Morris Kliphuis (Kapok, Kyteman Orchestra) - hoorn, cornet, Mete Erker (Artvark SQ, Estafest) - tenorsaxofoon, sopraansaxofoon ,Alexander Hawkins (Mulatu Astatke, Evan Parker) – piano, Jasper Slijderink (Jett Rebel) - synthesizers ,Ricardo Lekatompessy (Fresku, Mr Probz) - basgitaar ,Mischa Porte (Amsterdam Klezmer Band, Luwten) - drums
Deuren open: 20u00
Aanvang: 20u30
Entree: €15 Studenten/jongeren tot 26 jaar € 12,50
Kaarten:


Ook verkrijgbaar aan de kassa van Brebl.

laatste updates

Image
Tommy Got Waxed

Op het moment dat je de eigenzinnige Rotterdamse band Tommy Moustache samenvoegt met Sheep Got Waxed uit Vilnius (Litouwen) hoef je niet lang na te denken over de naam van dit project: “Tommy Got Waxed”. 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.