JINJAZZ@Brebl - Duo Benjamin Herman/Anton Goudsmit + HOLZIG

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Duo Benjamin Herman/Anton Goudsmit + HOLZIG

Benjamin Herman/Anton Goudsmit

Dubbelconcert met duo Herman/Goudsmit “Hear Hear” en Holzig.

Holzig is en Jong ensemble ontstaan in oktober 2015. Zij presenteren een mix van modern Klassiek, avontuurlijke popmuziek ingebed binnen Jazz en een liefde voor improvisatie. Een verrassend ensemble met een warm geluid.

Bezetting: Christoph Möckel - bassclarinet, tenorsax, Moritz Sembritzki – guitar, Veit Steinmann – cello, Florian Herzog – doublebass, Hans Arnold - drums, composition.

De vrijheid van Holzig is een mooie opmaak voor Duo Benjamin Herman/Anton Goudsmit met Hear Hear!

Dat Benjamin Herman en Anton Goudsmit allebei zelfstandig hun mannetje kunnen staan is bekend. Dat bepaalde combinaties van musici meer opleveren dan de som der delen is een feit.

Herman en Goudsmit spelen al decennia met elkaar. Eerst in kroegen en cafeetjes, vanaf 1993 met New Cool Collective en tussen 2005 en 2010 met Benjamin Herman z'n kwartet. Beide kregen tal van onderscheidingen waaronder de prestigieuze VPRO/Boy Edgarprijs.

Na een pauze van meer dan twee jaar staan Herman en Goudsmit weer te trappelen om met elkaar de podia onveilig te maken . Dit keer als duo. Van old skool standards tot leipe impro tot nieuwe sjit. Deze concertreeks zal de geschiedenis ingaan als iets waar je bij had moeten zijn. Ze zijn al meer dan 25 jaar de geur van elkaars sokken gewend dus verwacht geen aftastend geneuzel of onwennig gepiel op het podium.

Mark Haanstra & Oene van Geel + Bitch 'n' Monk

Vanavond presenteren Mark Haanstra & Oene van Geel hun debuutalbum Shapes of Time. Speciaal voor deze tour hebben ze het eigenzinnige Brits-Colombiaanse duo Bitch ’n Monk uitgenodigd tijdens de releasetour ook een set voor haar rekening te nemen.