JINJAZZ@Brebl - Duo Benjamin Herman/Anton Goudsmit + HOLZIG

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Duo Benjamin Herman/Anton Goudsmit + HOLZIG

Benjamin Herman/Anton Goudsmit

Dubbelconcert met duo Herman/Goudsmit “Hear Hear” en Holzig.

Holzig is en Jong ensemble ontstaan in oktober 2015. Zij presenteren een mix van modern Klassiek, avontuurlijke popmuziek ingebed binnen Jazz en een liefde voor improvisatie. Een verrassend ensemble met een warm geluid.

Bezetting: Christoph Möckel - bassclarinet, tenorsax, Moritz Sembritzki – guitar, Veit Steinmann – cello, Florian Herzog – doublebass, Hans Arnold - drums, composition.

De vrijheid van Holzig is een mooie opmaak voor Duo Benjamin Herman/Anton Goudsmit met Hear Hear!

Dat Benjamin Herman en Anton Goudsmit allebei zelfstandig hun mannetje kunnen staan is bekend. Dat bepaalde combinaties van musici meer opleveren dan de som der delen is een feit.

Herman en Goudsmit spelen al decennia met elkaar. Eerst in kroegen en cafeetjes, vanaf 1993 met New Cool Collective en tussen 2005 en 2010 met Benjamin Herman z'n kwartet. Beide kregen tal van onderscheidingen waaronder de prestigieuze VPRO/Boy Edgarprijs.

Na een pauze van meer dan twee jaar staan Herman en Goudsmit weer te trappelen om met elkaar de podia onveilig te maken . Dit keer als duo. Van old skool standards tot leipe impro tot nieuwe sjit. Deze concertreeks zal de geschiedenis ingaan als iets waar je bij had moeten zijn. Ze zijn al meer dan 25 jaar de geur van elkaars sokken gewend dus verwacht geen aftastend geneuzel of onwennig gepiel op het podium.

Wolfert Brederode

Jazzin Brebl nodigt Wolfert Brederode uit voor een bijzonder soloconcert.

"Wolfert legt de onvoorspelbaarheid van een improvisator aan de dag en de virtuositeit en nauwkeurigheid van een concertpianist…de klanken stromen soepel als water uit zijn vleugel” Het Parool

Pianist Wolfert Brederode is een veelzijdige, eigenzinnige- en poëtische stem in de hedendaagse jazz scene, die tijdens concerten het publiek in een nieuwe surrealistische wereld kan onderdompelen. Hij is zijn carrière begonnen met eigen projecten zoals Nimbus, het Wolfert Brederode Trioen Quartet en later Duo Lijbaart/Brederode en is als sideman actief bij oa zangeres Susanne Abbuehl, het Yuri Honing Acoustic Quartet, Batik en Binary Orchid. Met deze samenwerkingen ontving hij tweemaal de Edison Award.

Voor het gerenommeerde Duitse label ECM nam hij met het Wolfert Brederode Quartet twee albums op, die internationaal lovend werden ontvangen. In 2016 keerde hij terug naar het trio formaat, in een nieuwe line-up, met het album ‘Black ice’ voor hetzelfde label, waarbij zijn kwaliteiten als componist- en solist nog prominenter naar voren komen. ook dit album werd internationaal zeer enthousiast ontvangen en was de ‘Editor’s Pick’ van het toonaangevende Amerikaanse jazz magazine Downbeat.

Los van concerten op diverse belangrijke Nederlandse podia zoals het Concertgebouw, Tivoli/Vredenburg, De Oosterpoort was Wolfert verder te horen op toonaangevendefestivals zoals het NSJF, Enjoy Jazz/Mannheim, Molde Jazz Festival, Jarasum Festival/Seoul, Paris jazz Festival, Jazz à Vienne en het Yokohama Jazz Festival.

Brederode speelt niet vaak solo maar deze avond een bijzonder solo concert bij JazzinBrebl.