Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Agenda

JINJAZZ@Brebl - Mark Haanstra & Oene van Geel + Bitch 'n' Monk

woensdag 28 mrt 2018

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Mark Haanstra & Oene van Geel + Bitch 'n' Monk


Mark Haanstra & Oene van Geel (foto: Veenstra)

Vanavond presenteren Mark Haanstra & Oene van Geel hun debuutalbum Shapes of Time. Speciaal voor deze tour hebben ze het eigenzinnige Brits-Colombiaanse duo Bitch ’n Monk uitgenodigd tijdens de releasetour ook een set voor haar rekening te nemen.

Mark Haanstra & Oene van Geel: "Shapes of Time" albumpresentatie

“Na al die jaren hebben de heren aan een likje telepathie genoeg” - Eddy Determeyer, Draai om je oren

Oene van Geel en Mark Haanstra delen een muzikale geschiedenis van meer dan twintig jaar. Door de meest uiteenlopende muziek samen te spelen -van jazz tot klassiek en van Indiase muziek tot pop- ontwikkelden zij een verrassend eigen idioom. Met altviool en basgitaar bereiken zij een maximaal contrast in de kleinst mogelijke band. In februari 2018 verschijnt het debuutalbum Shapes of Time, een bijzondere uitgave in samenwerking met beeldmaker Udo Prinsen. Shapes of time 
Een zoektocht naar vertraging en focus in een wereld waar versnippering en snelheid troef lijken, wordt voelbaar gemaakt in Shapes of Time. Beeldmaker Udo Prinsen installeerde tijdens een poolexpeditie verschillende pin-hole camera’s. Het licht van maanden komt samen in één foto. Korte bewegingen zijn op de beelden niet zichtbaar, wel de bewegingen van de zon langs de hemel als een gestold verloop van tijd. De muziek van Mark en Oene is net als deze beelden: één geheel opgebouwd uit elementen die voortgekomen zijn uit jaren samen spelen en ideeën uitwisselen. Je hoort en ziet dingen die je kent, maar in een totaal ongebruikelijke vorm. 
Op het album en tijdens de concerten vormen muziek en beeld een poëtisch geheel.

Bezetting: 
Mark Haanstra - basgitaar, Oene van Geel - altviool


www.markoene.nl

www.facebook.com/markoene

www.instagram.com/markhaanstraoenevangeel

udoprinsen.comBitch 'n' Monk

“De musici zijn expressief en speels, de teksten krachtig en onvoorspelbaar, elegante en grove klanken worden afgewisseld.” - JAZZISM

Bitch ‘n Monk bestaat uit de non-conformistische fluitist Maurizio Velasierra en Heidi Heidelberg, een anarchistische sopraan en gitariste. Zij spelen een ongebruikelijke verzameling instrumenten: traditionele zuid Amerikaanse fluiten, bepaald ongewoon stemgebruik, elektrische gitaar en zelfontworpen elektronica. Samen creëren zij een sound vol contrasten, brutaal en volslagen origineel. 

Bezetting: Maurizio Velasierra - fluit, Heidi Heidelberg - zang/gitaar


www.bitchnmonk.com

www.facebook.com/bnmonkmusic

www.twitter.com/bitchnmonk

www.instagram.com/bitchnmonkDeuren open: 20u00
Aanvang: 20u30
Entree: € 13,- / Studenten/jongeren tot 26 jaar € 10,-
Kaarten:


Ook verkrijgbaar aan de kassa van Brebl.

laatste updates

Image
YOUNG VIP 2018 Kika Sprangers Large Ensemble

Nijmeegse Saxofoniste Kika Sprangers wint Young Vips 2018!

Kika Sprangers en Sebastiaan van Bavel zijn de jazztalenten van 2018, de nieuwe Young VIPs jaarlijks kiezen de programmeurs van de jazzpodia van Nederland de meest veelbelovende talenten uit, die zelf hun eigen muziek schrijven. Dit jaar zijn saxofoniste Kika Sprangers en pianist Sebastiaan van Bavel, de Young VIPs van 2018!

Deze avond is een samenwerking met Jazz In Arnhem alwaar het concert van Christian van bavel is op

Saxofoniste Kika Sprangers (1994) rondde vorig jaar met een ‘9 met onderscheiding’ haar Bachelor of Music aan het Utrechtse conservatorium af, waar ze studeerde bij Marc Scholten en Toon Roos. Intussen laat ze er geen gras over groeien: in een volle Cloud Nine/TivoliVredenburg presenteerde Kika haar ‘Large Ensemble’, een uitbreiding van haar kwintet met drie vocalisten en een blazerssectie, in februari verscheen haar eerste EP die lovende kritieken kreeg.

Zowel op alt- als op sopraansax wisselt Sprangers prachtig fluisterspel af met soepele, lyrische jazzlicks, terwijl de strak groovende band akoestische en elektronische klanken stijlvol met elkaar verweeft. Inspiratie haalt ze uit diverse stijlen noemt artiesten zoals Seamus Blake, Joshua Redman, Brad Mehldau en Maria Schneider als enkele voorbeelden.

Kika Sprangers is zeker geen onbekende in haar geboortestad Nijmegen. Op haar zestiende zette Sprangers al haar eigen 19-koppige orkest op waarmee ze 

Doornroosje uitverkocht en de afgelopen jaren toerde ze door Nederland als leider van de saxofoonsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. 

Kika Sprangers Nu al een grootse saxofoniste, bandleider en componist! Vanavond te zien met haar Large ensemble.

Benjamin Torbijn – Drums, Danny van Ruitenburg – Basgitaar, Eric Brugmans – Gitaar, Manuel Wouthuysen – Piano/toetsen, Sanne Rambags, Anna Serierse, Marit van der Lei – Vocals, Jessie Brevé – Basklarinet, Jenneke de Jonge – Hoorn, Ruben Drenth – Trompet, Camila Moukarzel Ortega – Fluit. 

www.kikasprangers.nl 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.