Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Agenda

JINJAZZ@Brebl - Stranger Than Paranoia: Van Kemenade Quintet + Westerhof/Kliphuis + Ronald Snijders band

zondag 24 dec 2017

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Stranger Than Paranoia: Van Kemenade Quintet + Westerhof/Kliphuis + Ronald Snijders band

Het grensverleggende Muziekfestival ‘Stranger than Paranoia’ Bestaat 25 jaar. Daarnaast staat oprichter Paul Van Kemenade 40 jaar op het podium. Reden om eens goed uit te pakken met Paul van Kemenande Quintet, Duo Jorit Westerhof/Morris Kliphuis en Ronald Snijders band.

Het festival staat bekend om zijn veelkleurigheid en muzikale cross-overs. Dit jaar is er voor de derde keer een Nijmeegse editie. Een festival dat je de energie geeft om de feestdagen door te komen.

Oprichter van het festival, Paul van Kemenade, opent het festival met zijn Paul van Kemenade Quintet 6.0 in duo’s en trio’s.

Dit is van Kemenandes nieuwste Quintet dat een zeer afwisselende set gaat spelen. In 1982 richtte hij zijn 1e Quintet op. Met zijn kwintetten speelde over de gehele wereld. Op geheel eigenwijze mengt het Quintet bebop met moderne improvisatie en eigentijdse Amerikaanse jazz. Vanavond zal het Quintet 6.0 zich afwisselend presenteren binnen duo en trio settings om vervolgens collectief te knallen.

Bezetting: Kemenade (alt sax) - Markku Ounaskari (drums) - Wiro Mahieu (contrabas) - Louk Boudesteijn (trombone) - Rein Godefroy (piano).

Video: Jazzhelden - Paul van KemenadeDuo Jorrit Westerhof/Morris Kliphuis. Een bijzonder duo dat special voor Stranger Than Paranoia bij elkaar is gebracht.

Twee jonge muzikanten met een eclectische smaak zullen eenieder versteld doen staan. Het gitaar spel van jazzgitarist Jorrit Westerhof is aardig dwars te noemen binnen jazz conventies. De in Rotterdam wonende muzikant vond zijn eerste muziekliefde in de heavy metal, maar stapsgewijs raakte Westerhof verslingerd aan de dissonantere improvisatievormen binnen de jazz.

Morris Kliphuis Morris Kliphuis studeerde, na de vooropleiding klassieke compositie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, jazzhoorn aan het Conservatorium in Amsterdam. In zijn masteronderzoek richtte hij zich op de mogelijkheden om de compositietechnieken van de muziek van Stravinsky en Janaçek toe te passen op jazz. Inmiddels heeft hij zowel in Nederland als internationaal in verschillende samenstellingen gespeeld en gewerkt als componist. Kliphuis heeft vele prijzen gewonnen, waaronder de Edison Jazz met zijn band Kapok.

Bezetting: Morris Kliphuis – hoorn en elktronica, Jorrit Westerhof – gitaar en elektronica.Ronald Snijders Band: De band staat bekend om een swingende combinatie van jazz, funk, Braziliaanse en Afro Caribische muziek!

Ronald Snijders is al vanaf de jaren zeventig een der bekendste Surinaamse musici in Suriname, Nederland en daarbuiten. Hij is een muzikale wereldburger, creatieve duizendpoot en een buitengewoon veelzijdig en talentvol artiest. Daarnaast is hij een top performer en componist die met name door zijn fluitspel bekendheid geniet.
Ronald bracht meer dan 50 cd's uit, waaronder een 20 cd box die vorig jaar de " Touch of jazz award won als beste album.
Ondanks zijn artistieke veelzijdigheid en concerten in verschillende landen heeft zijn Surinaamse roots een duidelijk plaats in zijn composities en fluitspel.

Bezetting: Ronald Snijders - fluit en vocals, Robby Alberga - gitaar, Randy Winterdal - basgitaar, Olaf Keus - slagwerk, Giovanni Essed - percussion. Speciale gast vanavond is Glenn Gaddum - keys.Deuren open: 20u00
Aanvang: 20u30
Entree: € 15,- (€ 12,5 voor studenten en jongeren tot 26)

Kaarten:


Ook verkrijgbaar aan de kassa van Brebl.

laatste updates

Image
Marzio Scholten’s Americana Trio

Na jarenlang furore te hebben gemaakt met zijn band IDENTIKIT laat gitarist Marzio Scholten (1982) nu van zich horen in triobezetting. Hij presenteert composities gebaseerd op zijn nieuwe, lovend ontvangen, soloproject We Never Left Town dat in januari 2017 uitgebracht is. Uitgangspunten zijn Scholten’s zoektocht naar eenvoud, zijn liefde voor de gitaar én Amerikaanse volksmuziekgenres als folk, blues, jazz en country. Samen met bassist Sean Fasciani en drummer Niek de Bruijn legt Scholten de nadruk op sound en songs; ingrediënten voor aardse en bezielde muziek.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.