Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Steven Kamperman’s NeOropa ft Michel Godard

woensdag 22 nov 2017

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Steven Kamperman’s NeOropa ft Michel Godard
Moderne improvisatiemuziek met wortels in vroege Europese volksmuziek: dat is de missie van NeOropa, een project van klarinettist Steven Kamperman met altviolist Oene van Geel, violist en gitarist George Dumitriu, vocaliste Sanem Kalfa en het Franse tubafenomeen Michel Godard. Naast de moderne tuba, bespeelt deze laatste ook de zeldzame serpent, een melancholiek klinkend middeleeuwse tuba in de vorm van een slang. De inspiratiebronnen in dit project zijn zoals gezegd oud, maar de uitvoering is zeer eigentijds: de zangerige melodieën worden alle kanten uitgetrokken, en de dansen rocken intens.
Aan het eind van hun eerste succesvolle tour vorig jaar namen deze volgens recensent Jacques Los ‘formidabele improvisatoren’ een zeer afwisselend album op dat ze nu presenteren.

Bezetting: Steven Kamperman – altklarinet, esklarinet, Michel Godard – tuba, serpent, Sanem Kalfa – vocals, George Dumitriu – viool, elektrische gitaar, Oene van Geel – altviool, cajon

laatste updates

Image
Nikos Charalambous/George Bizios

Het ArtEZ conservatorium behoort tot de beste conservatoria voor Jazz in Nederland. De talenten die daar rondlopen zijn de toppers van de toekomst. Het is dan ook zeer belangrijk dat deze jonge professionals en talenten de ruimte krijgen om zich te presenteren aan publiek. JINJAZZ heeft dan ook in samenwerking met ArtEZ de avond ArtEZ in Residence opgericht. 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.