Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Gong Polo de Haas en Pierre Courbois: Eerbetoon aan Kitty Courbois

woensdag 08 nov 2017

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Gong Polo de Haas en Pierre Courbois: Eerbetoon aan Kitty Courbois


Pierre Courbois

Een bijzondere samenwerking tussen Jazz in Arnhem en JIN. Als eerbetoon aan Kitty Courbois geeft Pierre Courbois 2 bijzondere concerten in 2 steden die zowel voor hem als Kitty Courbois belangrijk waren.

In Arnhem presenteert hij op 7 november het laatste concert van zijn Pc Kwintett waarmee hij furore maakte tijdens de tour 75 jaar Courbois. Een uniek kans om dit bijzondere ensemble nog een keer live te zien: www.jazzinarnhem.nl

Op 8 november zal hij het podium betreden met GONG: Courbois + Polo de Haas. Vorig jaar werd dit concert afgelast vanwege de ziekenhuis opname van Kitty Courbois. Snel werd besloten het concert te verplaatsen. Deze avond is het dan zover Pierre Courbois en Polo de Haas geven een muzikaal eerbetoon aan Kitty Courbois.

Gong is het bijzondere duo van Polo de Haas en Pierre Courbois. Beide musici tarten, omhelzen en dagen elkaar voortdurend uit. Het ene moment is Gong swingend en dan weer ongenaakbaar cool. Niets ligt vast en alles staat open. De Haas is een meester in het creëren van stemmingen waarbij het drumspel van Courbois deze stemmingen versterken. Samen hebben ze een album uitgebracht getiteld GONG. JazzNU noemt het album terecht één van de hoogtepunten van de Nederlandse Jazz.


Jazz in Arnhem en JIN bieden de mogelijkheid deze concerten met korting te bezoeken: passe Partout a € 20.

laatste updates

Image
Mudita: Sanne Rambags/Koen Smits/Sjoerd van Eijck

Mudita is een trio in een bijzondere bezetting: Sanne Rambags – zang, Koen Smits – Trompet en Sjoerd van Eijck – Piano. In deze uitzonderlijke bezetting weten zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits de rollen van hun instrument op een andere manier te benaderen en op zoek te gaan naar nieuwe klanken. Stilte en intimiteit zijn belangrijke elementen voor hun muziek. Het repertoire dat bestaat uit eigen composities wordt dan ook met veel intentie vertolkt en bewerkt met sfeervolle improvisaties, benaderd vanuit klank. De stukken worden voorzien van zelf geschreven poëzie of al bestaande gedichten van grote schrijvers, die zowel als tekst dienen maar ook gebruikt worden als improvisatie materiaal.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.