Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - 50 Tinten Jazz

zaterdag 14 okt 2017

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - 50 Tinten Jazz

In het kader van : 50 Tinten Jazz nr. 1 stelt saxofonist Bo van de Graaf een festival samen waarin vrijwel uitsluitend duo optredens van maximaal 20 minuten te horen zijn.
Tussen 17.00 en 23:00 uur spelen bestaande en gelegenheid duo’s de meest uiteenlopende avontuurlijke muziek. 50 stukken in totaal! Alle 14 musici + 1 danseres hebben min of meer met het ensemble I Compani te maken en dit is een mooie gelegenheid om eens in te zoomen op de persoonlijke keuzes. Muzikaal gezien gaat het alle kanten op: vrije improvisatie, wereldmuziek, gecomponeerde muziek, smartlappen en filmmuziek. De keuze voor deze kleinschaligheid heeft niet alleen een artistiek motief; de teruglopende werkgelegenheid voor grote ensembles (subsidieperikelen) dwingt ons ook tot het maken van nieuwe keuzes. Dit festival is ook een mooie opmaat voor het festival Jazz International eind oktober.
Aan het eind van de avond worden er nog 2 stukken gespeeld door alle musici samen en daarna draait Bo zijn mooiste dansplaten tot in de kleine uurtjes.

De bestaande duo’s zijn : Dikker/Hitzer; Penguins Too (Braam/ Nielander) HEKKING (vd Graaf/Molhoek) Flören/v Duijnhoven; Dadafonia (v Bemmel/Mulder) Olanda in Due (Braam/vd Graaf) Teleruptor (Kweksilber/Verdurmen)

Musici: Loek Dikker , Michiel Braam & Kees Molhoek (piano) Fred v Duijnhoven & Rob Verdurmen (drums) Arjen Gorter (bas) Michel Mulder (bandoneon) Eugene Flören (marimba) Jacqueline Hamelink (cello) Wouter v Bemmel (trompet, basgitaar) Friedmar Hitzer (viool) Frank Nielander, David Kweksilber & Bo vd Graaf (sax) Julia Heider (dans)

Presentatie: Ruud de Quay

Organisatie: I Compani / JINJAZZ / BReBL.

Kijk voor de laatste info op: www.icompani.nl of www.jinjazz.nl.

laatste updates

Image
JIN presents: Phil’s Music Laboratory als onderdeel van FJIN

“Phil's Music Laboratory" neemt je mee op een bijzondere reis door de afgronden en parels van onze samenleving.” Zo kondigt één van ‘s lands beste moderne jazz ensembles hun nieuwe en tweede album ‘Repetitive Mind’ aan, dat in oktober van dit jaar verschijnt. Samen met zijn Music Laboratory onderzoekt componist en bandleider Philipp Rüttgers emoties die de dagelijkse wereld beheersen in zijn muziek: frustraties en onzekerheden, de vechtpartij in zichzelf maar ook positivisme en vreugde. Hieruit ontstaat een unieke klankwereld die de groep en het publiek tijdens de openingsavond van Festival Jazz International Nijmegen in Brebl laten ronddansen.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.