Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

Festival Jazz International Nijmegen - Lee Konitz Quartet / The Pack Project met Thomas Pol

zondag 29 okt 2017

LUX Mariënburg 38-39 Nijmegen

Festival Jazz International Nijmegen - Lee Konitz Quartet / The Pack Project met Thomas Pol


Lee Konitz

Lee Konitz Quartet (VS)

De in Chicago geboren altsaxofonist Lee Konitz is een van de weinige jazzmusici die ruim zeven decennia actief op de planken staat; hij wordt in oktober 90 jaar! Hij was er vroeg bij als mede grondlegger van de ‘cooljazz’ beweging met Miles Davis’ ‘Birth of the Cool’ in 1949, Lennie Tristano, Warne Marsh en later Chet Baker. Hij heeft daarna altijd een rol gespeeld als zelfstandige vernieuwer in de post-bop improvisatie muziek. Hij speelde later met jongere generaties musici, waaronder Brad Mehldau, Bill Frisell, Joey Baron, Jakob Bro, Florian Weber en nu in zijn kwartet met pianist Dan Tepfer, waar hij al langer duo optredens mee speelt. Hij brengt nog regelmatig albums uit, waaronder het vorig jaar uitgebrachte ‘Frescalalto‘ op het nieuwe Impulse Records. Lee’s spel is, mede door zijn leeftijd, de laatste jaren broos geworden, maar heeft aan emotionele zeggingskracht niets verloren. Zijn live concerten blijven als een huis overeind en zijn, gezien zijn leeftijd, een bijzondere ervaring.

Bezetting: Lee Konitz – altsax; Dan Tepfer – piano; Jeremy Stratton - contrabas en George Schuller - drums

The Pack Project met Thomas Pol (NL)

The Pack Project is een van de uitwisselingsprogramma’s voor jongtalent tussen Festival Jazz International Rotterdam en Nijmegen. De Rotterdamse bassist Thomas Pol (26) presenteert zijn ‘Pack’ komend festival, een exclusieve band die door de bandleider samen met de festivalleiding wordt samengesteld. Aan het project is een compositieopdracht verbonden.

Thomas’ spel is spontaan en sterk. Hij is een veelgevraagd bandlid vanwege het solide fundament dat hij neerlegt. Als bandleider maakte hij zijn debuut met de cd Thomas Pol In America. Thomas groeide op in een muzikale familie. Toen hij vier was begon hij met vioolspelen, op zijn tiende stapte hij over naar de contrabas. Hij studeerde aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. In het derde jaar werd hij geselecteerd voor een uitwisselingsprogramma aan de University of New Orleans. Hij ontving daarvoor een Fulbright studiebeurs voor getalenteerde musici.

Thomas Pol speelde met onder andere: Benjamin Herman, John Engels, Ack van Rooyen, Randy Brecker, Caro Emerald, Harmen Fraanje, Gregory Porter, Peter Beets, Wouter Hamel, Nicholas Payton, Peter Bernstein en talloze anderen.

Bezetting: Joël Botma – trompet; Koen Schalkwijk - piano en Wurlitzer; Thomas Pol - contrabas; Jamie Peet - drums; Seppe Ovink - visualsTicketlink shop met alle kaarten festival (vanaf 1 juli zichtbaar):
https://www.eventbrite.nl/o/lux-lindenberg-brebljin-doornroosje-14411962460

Unieke ticketlink 29 okt (vanaf 1 juli zichtbaar):
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-festival-jazz-international-nijmegen-4-35707361680

Ticketlink Passe Partout:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-passe-partout-festival-jazz-international-nijmegen-35780445275

laatste updates

Image
Martin Fondse Boy Edgar Tour 2018

De Boy Edgar Prijs  is de belangrijkste prijs voor Jazz muziek in Nederland. In 2017 ging deze prestigieuze prijs naar Martin Fonds. Hij verdient de prijs voor zijn veelzijdige en kleurrijke bijdrage aan de Nederlandse jazz- en muziekscene.  Vanavond presenteert Martin Fondse zich met een bijzonder Quintet dat speciaal voor deze Boy Edgar Tour is samengesteld. Martin Fondse, Claudio Puntin, Mete Erker,  Anna Serierse en Jörg Brinkmann. 

Martin Fondse is een meester in het verbinden van muzikale werelden. Dat verbinden doet hij al lang en op een meeslepende manier; hij zoekt musici bij elkaar, luistert naar klankkleuren en timbre. Volgens de jury van de Boy Edgar Prijs geeft Fondse “een geheel eigen dimensie aan de inmiddels uitgeholde term crossover”. Ook roemt de jury hem om zijn uitgesproken manier van arrangeren. ‘Martin Fondse tilt composities boven stijl en genre uit.’ Als toetsenist en vaak als vibrandoneonist, valt de omnivore muzikale geest van Fondse op. Voor hem bestaan geen grenzen tussen genres als klassieke muziek, jazz, latin en world – juryrapport Buma Boy Edgar Prijs 2017.

Bezetting: Martin Fondse (piano, vibrandoneon, synthesizers), Claudio Puntin,(klarinetten, elektronica), Mete Erker (saxofoons),  Anna Serierse (zang), Jörg Brinkmann (cello)

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.