Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

Festival Jazz International Nijmegen - Yussef Dayes plays the music of Black Focus (GB)

zaterdag 28 okt 2017

Doornroosje & BReBL

Festival Jazz International Nijmegen - Yussef Dayes plays the music of Black Focus (GB)
Weer zo’n band uit Engeland die jazz een nieuwe kant op duwt. Wat begon als een eenmalige livesessie voor het online underground muziekkanaal Boiler Room werd een project dat in rap tempo verder groeit. Al tijdens de repetities voelden toetsenist Kamaal Williams en drummer Yussef Dayes dat de telepathische grooves naar meer smaakten. Als Yussef Kamaal laat dit Londonse duo zich inspireren door het vroegere fusionwerk van Herbie Hancock en Miles Davis, maar voegt daar invloeden uit de Britse dance en elektronica scene zoals jungle en broken beat aan toe. Dj en labeleigenaar Gilles Peterson tekende hen onmiddellijk op zijn Brownswood Recordings label. Het debuut Black Focus uit 2016 sloeg in als een bom. Na een aantal optredens onder de naam Yussef Kamaal hebben de heren besloten ieder hun eigen weg te gaan en presenteert FJIN de band van drummer Yussef Dayes.

Bezetting: Yussef Dayes – drums; Mansur Brown – gitaar; Tom Driessler - bas en Charlie Stacey – keys

Strobes (GB)


Strobes is een Britse electro-improv band bestaande uit keyboardspeler Dan Nicholls (Squarepusher en Matthew Herbert), drummer Joshua Blackmore (Troyka) en gitarist en synthesizer man Matt Calvert (Three Trapped Tigers, Heritage Orchestra). Gedrieën maken ze ongrijpbare muziek waarin ze spelen met (poly)ritmiek, Afrikaanse ritmes, live sampling maar ook fluïde grooves en intuïtieve melodieën. Je moet het horen om het te vatten.

Bezetting: Dan Nicholls – keyboards; Matt Calvert – gitaar en synthesizer en Joshua Blackmore – drums

Na afloop afterparty:Broken Brass Ensemble (NL)

Locatie: Brebl
Doors: 22.30
Aanvang: 23.30 uur
Ticket: incl. dagkaart of los aan de deur 5 euro.

Broken Brass Ensemble is New Orleans brass music 2.0. Ze typeren zichzelf als een achtkoppig brass-riot monster. De band mixt de New Orleans brasssound met hiphop-, funk- en soulinvloeden en die mix is onweerstaanbaar. De band maakte met deze aanstekelijke sound de afgelopen jaren furore in binnen- en buitenland. Nu is Doornroosje aan de beurt voor een stevig potje dansbare brass.Ticketlink alle kaarten:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-festival-jazz-international-nijmegen-3-35707146035

Losse kaarten 27 okt::
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-festival-jazz-international-nijmegen-3-35707146035

Ticketlink Passe Partout:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-passe-partout-festival-jazz-international-nijmegen-35780445275

laatste updates

Woodnote

Het Woodnote kwintet is een jazz kwintet bestaande uit 5 jonge muzikanten van het Codarts conservatorium in Rotterdam. Vooraan de band staat een energieke blazerssectie van twee saxofoons, die geregeld versterkt worden door een toegevoegde gitaarpartij. Hierdoor klinken de themas sterk, origineel en avontuurlijk en krijgt de blazerssectie een eigen klank die zich onderscheidt van andere andere bands.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.