Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

Festival Jazz International Nijmegen - Yussef Dayes plays the music of Black Focus (GB)

zaterdag 28 okt 2017

Doornroosje & Brebl

Festival Jazz International Nijmegen - Yussef Dayes plays the music of Black Focus (GB)
Weer zo’n band uit Engeland die jazz een nieuwe kant op duwt. Wat begon als een eenmalige livesessie voor het online underground muziekkanaal Boiler Room werd een project dat in rap tempo verder groeit. Al tijdens de repetities voelden toetsenist Kamaal Williams en drummer Yussef Dayes dat de telepathische grooves naar meer smaakten. Als Yussef Kamaal laat dit Londonse duo zich inspireren door het vroegere fusionwerk van Herbie Hancock en Miles Davis, maar voegt daar invloeden uit de Britse dance en elektronica scene zoals jungle en broken beat aan toe. Dj en labeleigenaar Gilles Peterson tekende hen onmiddellijk op zijn Brownswood Recordings label. Het debuut Black Focus uit 2016 sloeg in als een bom. Na een aantal optredens onder de naam Yussef Kamaal hebben de heren besloten ieder hun eigen weg te gaan en presenteert FJIN de band van drummer Yussef Dayes.

Bezetting: Yussef Dayes – drums; Mansur Brown – gitaar; Tom Driessler - bas en Charlie Stacey – keys

Strobes (GB)


Strobes is een Britse electro-improv band bestaande uit keyboardspeler Dan Nicholls (Squarepusher en Matthew Herbert), drummer Joshua Blackmore (Troyka) en gitarist en synthesizer man Matt Calvert (Three Trapped Tigers, Heritage Orchestra). Gedrieën maken ze ongrijpbare muziek waarin ze spelen met (poly)ritmiek, Afrikaanse ritmes, live sampling maar ook fluïde grooves en intuïtieve melodieën. Je moet het horen om het te vatten.

Bezetting: Dan Nicholls – keyboards; Matt Calvert – gitaar en synthesizer en Joshua Blackmore – drums

Na afloop afterparty:Broken Brass Ensemble (NL)

Locatie: Brebl
Doors: 22.30
Aanvang: 23.30 uur
Ticket: incl. dagkaart of los aan de deur 5 euro.

Broken Brass Ensemble is New Orleans brass music 2.0. Ze typeren zichzelf als een achtkoppig brass-riot monster. De band mixt de New Orleans brasssound met hiphop-, funk- en soulinvloeden en die mix is onweerstaanbaar. De band maakte met deze aanstekelijke sound de afgelopen jaren furore in binnen- en buitenland. Nu is Doornroosje aan de beurt voor een stevig potje dansbare brass.Ticketlink alle kaarten:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-festival-jazz-international-nijmegen-3-35707146035

Losse kaarten 27 okt::
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-festival-jazz-international-nijmegen-3-35707146035

Ticketlink Passe Partout:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-passe-partout-festival-jazz-international-nijmegen-35780445275

laatste updates

Image
Martin Fondse Boy Edgar Tour 2018

De Boy Edgar Prijs  is de belangrijkste prijs voor Jazz muziek in Nederland. In 2017 ging deze prestigieuze prijs naar Martin Fonds. Hij verdient de prijs voor zijn veelzijdige en kleurrijke bijdrage aan de Nederlandse jazz- en muziekscene.  Vanavond presenteert Martin Fondse zich met een bijzonder Quintet dat speciaal voor deze Boy Edgar Tour is samengesteld. Martin Fondse, Claudio Puntin, Mete Erker,  Anna Serierse en Jörg Brinkmann. 

Martin Fondse is een meester in het verbinden van muzikale werelden. Dat verbinden doet hij al lang en op een meeslepende manier; hij zoekt musici bij elkaar, luistert naar klankkleuren en timbre. Volgens de jury van de Boy Edgar Prijs geeft Fondse “een geheel eigen dimensie aan de inmiddels uitgeholde term crossover”. Ook roemt de jury hem om zijn uitgesproken manier van arrangeren. ‘Martin Fondse tilt composities boven stijl en genre uit.’ Als toetsenist en vaak als vibrandoneonist, valt de omnivore muzikale geest van Fondse op. Voor hem bestaan geen grenzen tussen genres als klassieke muziek, jazz, latin en world – juryrapport Buma Boy Edgar Prijs 2017.

Bezetting: Martin Fondse (piano, vibrandoneon, synthesizers), Claudio Puntin,(klarinetten, elektronica), Mete Erker (saxofoons),  Anna Serierse (zang), Jörg Brinkmann (cello)

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.