Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

Festival Jazz International Nijmegen - Festival Jazz International Nijmegen 2017

donderdag 26 okt 2017

Brebl - Lindenberg - Doornroosje - LUX Nijmegen

Festival Jazz International Nijmegen - Festival Jazz International Nijmegen 2017

Na een daverende eerste editie van Festival Jazz International Nijmegen in 2016 vindt het festival op 26, 27, 28 en 29 oktober 2017 voor de tweede keer plaats. Opnieuw op vier podia in de stad: Brebl, Doornroosje, LUX en Lindenberg. De tien concerten op het programma lopen uiteen van headliners met starpower tot virtuoos en onderscheidend talent. De 90-jarige jazzgigant Lee Konitz komt naar Nijmegen net als Children of the Light met de drie fenomenale instrumentalisten Danilo Pérez, John Patitucci en Brian Blade. Maar ook het optreden van Yussef Dayes is iets om naar uit te zien. Onder de naam Yussef Kamaal bestormde hij het afgelopen jaar de jazzwereld en nu gaat hij verder op persoonlijke titel. In het kader van The Pack Project heeft dit jaar veelbelovend bassist Thomas Poll een compositieopdracht gekregen maar verwacht ook een bijzonder concert van pianist Rembrandt Frerichs en zijn trio die twee Europese musici uitnodigt. En er is veel meer! Zie het volledige programma op www.fjin.nl

Festival Jazz International Nijmegen is het partnerfestival van Festival Jazz International Rotterdam. Beide festivals bieden spannende, nieuwe, avontuurlijke en grensoverschrijdende jazzmuziek met veel ruimte voor jong en lokaal talent. Festival Jazz International Nijmegen wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Nijmegen, JIN, Brebl, Doornroosje, Lindenberg en LUX ondersteund door Music Meeting, Bibliotheek Gelderland Zuid en ArtEZ.

website: www.fjin.nl

facebook event: https://www.facebook.com/events/1342320712454568

Facebookpagina: https://www.facebook.com/FestivalJazzNijmegen

laatste updates

Tba

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.