Home Over Agenda Archief Media Nieuwsbrief Stichting Contact

Agenda

JINJAZZ@Brebl - Yabani

woensdag 11 okt 2017

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Yabani
YABANI terug is terug als kwartet en speelt Back on Track.

YABANI is terug en vernieuwd en heeft zich versterkt met twee Rotterdammers. Bij Jinjazz in Brebl presenteert Yabani een nieuwe bezetting en een nieuw programma. Caroline Kamp - contrabas studeerde bij o.a. Hein van der Geijn en Stefan Lievestro. Heeft als freelance bassiste bijna elk podium in Nederland wel betreden en tourde in o.a. Zwitserland en Engeland. Jamil al Asadi is een kanun-virtuoos van jewelste. Gerwil speelde met hem en Corrie van Binsbergen samen tijdens de Klapstuk-tour van Parne Gadje en de klik was onmiskenbaar!
Vertrouwd is de samenwerking met violiste Yarah Peeters. Yarah speelt met o.a. Mizrakh regelmatig in het Nijmeegse circuit maar ook ver daarbuiten. Gerwil tourde met Parne Gadje en andere bands door heel Europa en speelde met talloze musici samen bijvoorbeeld tijdens de laatste tour van Parne Gadje met Johnny Rahaket, Mete Erker, Maarten Vos en Jacques Palinckx.

Yabani laat zich graag inspireren door traditionele muziek, klassieke muziek en jazz. YABANI speelt nieuwe werken en arrangementen van Gerwil Kusters op basis van Turkse traditionele muziek. Een wilde mix van invloeden, gecomponeerde elementen, improvisatie en kleuren resulteert in een spannend interactief spel tussen de musici. Zo ontstaan er iedere keer weer nieuwe , frisse boeiende klankbeelden. Onstuimig en rauw als de Ooijpolder in de winter. Fragiel en kwetsbaar als een klaproos. Vluchtig als pluisbloemen, plomp en dierlijk als de oerossen in de Bisonbaai.

Bezetting: Yarah Peeters - viool, Caroline Kamp - contrabas, Jamil al Asadi - kanun, Gerwil Kusters - Gklarinet + baritonsaxofoon

Muziek: https://soundcloud.com/gerwilkusters/sets/yabani

Deuren open: 20u00
Aanvang: 20u30
Entree: € 10,-, studenten en jongeren tot 26 jaar € 7,50
Kaarten:


Ook verkrijgbaar aan de kassa van Brebl.

laatste updates

Festival Jazz International Nijmegen 2017

Na een daverende eerste editie van Festival Jazz International Nijmegen in 2016 vindt het festival op 26, 27, 28 en 29 oktober 2017 voor de tweede keer plaats. Opnieuw op vier podia in de stad: Brebl, Doornroosje, LUX en Lindenberg. De tien concerten op het programma lopen uiteen van headliners met starpower tot virtuoos en onderscheidend talent. De 90-jarige jazzgigant Lee Konitz komt naar Nijmegen net als Children of the Light met de drie fenomenale instrumentalisten Danilo Pérez, John Patitucci en Brian Blade. Maar ook het optreden van Yussef Dayes is iets om naar uit te zien. Onder de naam Yussef Kamaal bestormde hij het afgelopen jaar de jazzwereld en nu gaat hij verder op persoonlijke titel. In het kader van The Pack Project heeft dit jaar veelbelovend bassist Thomas Poll een compositieopdracht gekregen maar verwacht ook een bijzonder concert van pianist Rembrandt Frerichs en zijn trio die twee Europese musici uitnodigt. En er is veel meer! Zie het volledige programma op www.fjin.nl

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.