Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Yabani

woensdag 11 okt 2017

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Yabani
YABANI terug is terug als kwartet en speelt Back on Track.

YABANI is terug en vernieuwd en heeft zich versterkt met twee Rotterdammers. Bij Jinjazz in Brebl presenteert Yabani een nieuwe bezetting en een nieuw programma. Caroline Kamp - contrabas studeerde bij o.a. Hein van der Geijn en Stefan Lievestro. Heeft als freelance bassiste bijna elk podium in Nederland wel betreden en tourde in o.a. Zwitserland en Engeland. Jamil al Asadi is een kanun-virtuoos van jewelste. Gerwil speelde met hem en Corrie van Binsbergen samen tijdens de Klapstuk-tour van Parne Gadje en de klik was onmiskenbaar!
Vertrouwd is de samenwerking met violiste Yarah Peeters. Yarah speelt met o.a. Mizrakh regelmatig in het Nijmeegse circuit maar ook ver daarbuiten. Gerwil tourde met Parne Gadje en andere bands door heel Europa en speelde met talloze musici samen bijvoorbeeld tijdens de laatste tour van Parne Gadje met Johnny Rahaket, Mete Erker, Maarten Vos en Jacques Palinckx.

Yabani laat zich graag inspireren door traditionele muziek, klassieke muziek en jazz. YABANI speelt nieuwe werken en arrangementen van Gerwil Kusters op basis van Turkse traditionele muziek. Een wilde mix van invloeden, gecomponeerde elementen, improvisatie en kleuren resulteert in een spannend interactief spel tussen de musici. Zo ontstaan er iedere keer weer nieuwe , frisse boeiende klankbeelden. Onstuimig en rauw als de Ooijpolder in de winter. Fragiel en kwetsbaar als een klaproos. Vluchtig als pluisbloemen, plomp en dierlijk als de oerossen in de Bisonbaai.

Bezetting: Yarah Peeters - viool, Caroline Kamp - contrabas, Jamil al Asadi - kanun, Gerwil Kusters - Gklarinet + baritonsaxofoon

Muziek: https://soundcloud.com/gerwilkusters/sets/yabani

laatste updates

Image
Marzio Scholten’s Americana Trio

Na jarenlang furore te hebben gemaakt met zijn band IDENTIKIT laat gitarist Marzio Scholten (1982) nu van zich horen in triobezetting. Hij presenteert composities gebaseerd op zijn nieuwe, lovend ontvangen, soloproject We Never Left Town dat in januari 2017 uitgebracht is. Uitgangspunten zijn Scholten’s zoektocht naar eenvoud, zijn liefde voor de gitaar én Amerikaanse volksmuziekgenres als folk, blues, jazz en country. Samen met bassist Sean Fasciani en drummer Niek de Bruijn legt Scholten de nadruk op sound en songs; ingrediënten voor aardse en bezielde muziek.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.