Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Jazzin: Artvark - Trance

woensdag 04 okt 2017

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Jazzin: Artvark - Trance

Na diverse samenwerkingsprojecten brengt Artvark in het najaar van 2017 weer een CD uit puur als kwartet: TRANCE. De heren van Artvark komen dit keer zonder gasten maar met een bijzonder en persoonlijk verhaal in één adem. Vanuit één toon belandt de luisteraar langzaam via een pulserend ritme in een caleidoscopisch weefsel van over elkaar buitelende melodieën en kleurrijke samenklanken. Artvark verbindt werelden en verlegt grenzen, zowel in zichzelf als in hun muziek. Voortdurend op zoek naar meer, blijft Artvark graven, wroetend door de modder, op zoek naar die ene truffel. Laat je meevoeren op deze fascinerende reis op 4 oktober in Brebl.

Bezetting: Rolf Delfos (alt sax), Bart Wirtz (alt sax), Mete Erker (tenor sax) en Peter Broekhuizen (bariton sax)

Website: http://www.artvarksq.com

Muziek: http://www.artvarksq.com/video

laatste updates

Image
DIMLICHT

Morris kliphuis  Compositie opdracht voor North Sea Jazz 2017!

Met zijn band  KAPOK won Morris Kliphuis in 2014 een Edison. In 2017 ontving hij de jaarlijkse compositie opdracht van het North Sea Jazz Festival.  JIN is trots de compositie DIMLICHT te presenteren.

Speciaal voor DIMLICHT stelde Kliphuis een bijzonder septet samen met musici die op verschillende manieren met muziek bezig zijn, van synth-pop tot aan free jazz en klassiek. Musici uit de improvisatie- en popwereld ontmoeten elkaar voor 1e keer. Het resultaat: meeslepende, diepe grooves, die worden doorsneden met melancholische melodieën en improvisaties. Een trip die je meevoert naar een andere wereld met een eigen kleurenpalet.  Kliphuis zegt zelf  "Tijdens het optreden wil ik een heel palet aan kleuren voorbij laten komen drijven. Een meeslepende ervaring, dat is mijn doel”.  Deze avond een bijzondere ontmoeting van muziek met musici die spelen met Kapok, Mulatu Astake, Jett Rebel, Fresku en anderen.

Bezetting 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.