Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Carte Blanche Stevko Busch

woensdag 27 sep 2017

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Carte Blanche Stevko Busch


Stevko Busch (foto: Joost Ooiman)

Stevko Busch: “EUROPEALIS”

Koningin - Hanneke de Jong - stem
Alchemist - Stevko Busch - piano en zo
Rechter - Udo Pannekeet - six string bas
Bevolking - Afra Mussawissade - percussie
Ridder - Paul van Kemenade - altsax

Een bijzondere “werkschau” van Stevko Busch: “Hoi Stevko, heb jij info over opzet van de avond” “Patrice ik ben er mee bezig. Al die opblazerij of die biotjes dat is toch saai. Het wordt gewoon een “Werkschau” van projecten waarmee ik bezig ben. En vooral de première van mijn allereerste pianotrio ooit.”

In de stad van 1000 volkeren heerst een koningin van weinig woorden die maar op uitgelezen momenten naar buiten treedt om haar gouden licht te laten schijnen en daarmee de visie voor het toekomstige leven in haar rijk bepaalt. De alchemist roept alle winden bij elkaar en schept de voorwaarden in de ruimte om haar licht tot vorm te brengen. De rechter leidt een sterke organisatie die de structuur schept om de bevolking vreedzaam met en naast elkaar te laten zijn en hun daadkracht en levenslust in banen de houden die iedereen vrij, gelukkig en zorgzaam laten zijn. De ridder laat zo nu en dan zijn kracht zien om duidelijk te maken dat iedere aanval op Europealis gedoemd is om te falen. Sowieso wil iedereen maar een van de twee: Vrienden zijn met Europealis, of er leven.

Op een dag...

Stevko Busch omlijst de première van zijn allereerste pianotrio met twee duo´s waarmee hij al langer werkt. Het duo met Paul van Kemenade is een internationaal successvolle “Dauerbrenner”, onder andere met tournees in Rusland, Polen, Zuid-Africa, Marocco, North Sea Jazz, Berlin Jazzfest… En samen met Hanneke de Jong - bekend van haar Shakespeare liederen en Project Solaris - zijn fijne songs ontstaan die vanavond de rode draad in het geheel vormen.

Stevko heeft heel lang zonder bassist gespeeld en ook nooit een eigen trio gevormd. Op de een of andere manier was er nooit een echte reden voor. Nu met bassgitarist Udo Pannekeet, onder andere bekend door het Tim Langedijk Trio, en de Iraanse percussionist Afra Mussawisade brandt het de drie onder de vingers om hun worldjazzfusion variant van de trio bezetting te laten horen.

http://www.hannekedejong.nl
http://www.stevko.eu
http://www.cubra.nl/auteurs/donatavandeven/Donata-van-de-Ven_Udo-Pannekeet.htm
https://de.wikipedia.org/wiki/Afra_Mussawisade
http://www.paulvankemenade.com

Bezetting: Koningin - Hanneke de Jong – stem, Alchemist - Stevko Busch - piano en.., Rechter - Udo Pannekeet - six string bas, Bevolking - Afra Mussawissade – percussive, Ridder - Paul van Kemenade - altsax

laatste updates

Artvark en Apollo

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.