Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Platvloers "goes Jazz” + Gemminga

woensdag 20 sep 2017

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Platvloers "goes Jazz” + Gemminga


Platvloers

Vanavond een dubbelconcert met platvloers en in het voorprogramma Gemminga.

Platvloers is een funk/hip-hop-band uit de omgeving van Nijmegen die funky tracks met rap afwisselen met gezongen liedjes, en dat alles in het Nederlands. Onze muzikale formule richt zich op het overbrengen van een positieve energie, dansbaarheid en een feestelijke sfeer. De band bestaat uit 5 ervaren muzikanten die met erg veel plezier hun instrumenten bespelen. In het verleden hebben we meer dan eens gemerkt dat we daar een publiek goed mee in beweging kunnen krijgen. Onze invloeden zijn uiteenlopend maar noemenswaardig zijn acts als Parliament, Prince, Stevie Wonder, A Tribe Called Quest, The Roots en Relax.

Bandquote:
“We zijn in 2005 vertrokken naar onbekende werelden. Vanuit onze ruimtekruiser, de PlatFunk, hebben we dingen gezien en gehoord die we nooit voor mogelijk hadden gehouden.

Nu, in 2017, zijn we weer geland op onze thuisplaneet en proberen wij ons weer aan te passen aan het aardse. Beter gezegd, proberen wij het aardse aan te passen aan ons. We geven feesten om onze terugkomst te vieren waarin we, via onze Plat Funk, toenadering zoeken tot ons moderne volk, om zo onze boodschap over te brengen. Met onze nieuwe toegewezen namen KonStrUktO (Arjen den Boer) en Jheronimus Duko (Jeroen Kurpershoek) re-integreren wij in het aardse, samen met onze mede-lotgenoten Mo (Robert Klaasen), Shaka Wiz (J.P. Pino) en Dr. Sure Thang (Sjoerd Selen). We zijn nooit gestopt met het vastleggen van kosmische klanken. Graag, en met veel plezier, houden we de thuisplaneet op de hoogte van onze feesten en souvenirs. Contact is waar het om draait. Breng het naar uw leiders!”

Bezetting: Konstrukto – vocalen, Hieronymus Duko – bas en vocalen, Dr. Sure Thang – keyboards en vocalen, Shaka Wiz – gitaar en vocalen, Mo – drums

Website: www.platvloers.com

Voorprogramma: Geminga

laatste updates

Image
Carte Blanche Wiro Mahieu

Wiro Mahieu staat al 30 jaar op de planken daarnaast geeft hij ook al 30 les op De Lindenberg. Reden om deze Nijmeegse bassist te eren met een Carte Blanche.

Wiro zal vanavond een afwisselend programma presenteren met De Traditional Jazz Band van De Lindenberg,  Voyaging (Wiro Mahieu/Pleun van Dieren) en zijn “classic” Low Motion Trio met Jeroen van Vliet en Pieter Bast.

De Traditional Jazz Band van De Lindenberg staat al jaren onder de bezielende leiding van Wiro Mahieu en hebben inmiddels een gedegen repertoire opgebouwd variërend van Ellington tot Snarky Puppy. De band brengt met veel speelplezier een mix van stijlen van pop tot jazz. Een mooie opening van deze geweldige avond.

"Voyaging" is een bijzonder duo van Wiro Mahieu met zangeres Pleun van Dieren. Beiden leerden elkaar kennen op het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Onlangs hebben ze elkaar weer opgezocht en zijn gaan werken aan nieuw repertoire. Vanavond spelen ze een mix van bestaande en eigen composities. Songs uiteenlopend van standards tot moderne jazz. Dit bas-zang duo daagt Wiro en Pleun uit in energie, avontuur en improvisatie. “Met Pleun spelen krijg je energie terug om met 2 als band te klinken. Contrabas en zang zijn 'fretless', de open pitch geeft avontuur, vrijheid en intimiteit.  

Het Classic  Low Motion Trio sluit deze avond rondom Wiro Mahieu af. Speciaal hiervoor komt het trio in originele bezetting samen: Wiro Mahieu – bas, Jeroen van Vliet – piano en  Pieter Bast – drums.

Het "Low Motion Trio" is een jazztrio van bassist en docent Wiro Mahieu. Een groep waarin hij de contrabas centraal stelt. Het trio bestaat sinds 1997 en speelde op nationale en internationale jazz-podia en festivals waaronder het North Sea Jazz Festival. Verder gaf het trio optredens in Nederlandse en buitenlandse radio en televisieprogramma's. Het trio toerde in 2000 samen met de helaas inmiddels overleden altsaxofonist Charlie Mariano. Bij deze gelegenheid speelt het ruim 20 jaar oude trio weer in de originele bezetting met Jeroen van Vliet en Pieter Bast. 

http://wiromahieu.com/lowmotion/ 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.