Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Kaaij - Duo Antoine Duijkers / Pape Samory Seck

woensdag 23 aug 2017

De Kaaij Waalkade Nijmegen

JINJAZZ@Kaaij - Duo Antoine Duijkers / Pape Samory Seck
Het duo Antoine Duijkers / Pape Samory Seck combineert verschillende stijlen en culturen, impulsief en subtiel.
Antoine Duijkers speelt jazzdrums en afrikaanse percussie. In zijn spel fuseert hij de traditie van jazz met de traditionele Afrikaanse muziek uit Ghana en Senegal. Hierdoor creëert hij een geheel eigen geluid dat zwaar en fris tegelijkertijd klinkt.  De roots van Pape Samory Seck liggen in Senegal. Hij is een percussie meester pur sang.

Vanavond brengen ze hun bijzondere muziekwereld naar De Kaaij.

Bezetting: Antoine Duijkers (drums/percussie), Pape Samory Seck (percussie)

laatste updates

Image
Mudita: Sanne Rambags/Koen Smits/Sjoerd van Eijck

Mudita is een trio in een bijzondere bezetting: Sanne Rambags – zang, Koen Smits – Trompet en Sjoerd van Eijck – Piano. In deze uitzonderlijke bezetting weten zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits de rollen van hun instrument op een andere manier te benaderen en op zoek te gaan naar nieuwe klanken. Stilte en intimiteit zijn belangrijke elementen voor hun muziek. Het repertoire dat bestaat uit eigen composities wordt dan ook met veel intentie vertolkt en bewerkt met sfeervolle improvisaties, benaderd vanuit klank. De stukken worden voorzien van zelf geschreven poëzie of al bestaande gedichten van grote schrijvers, die zowel als tekst dienen maar ook gebruikt worden als improvisatie materiaal.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.