Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Trio Lijbaart/Stadhouders/Rambag

woensdag 31 mei 2017

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Trio Lijbaart/Stadhouders/Rambag


Trio Lijbaart/Stadhouders/Rambag (foto: JuanCarlosVillarroel)

Het nieuwste project van Joost Lijbaart is een Trio bestaande uit Joost Lijbaart - drums, Bram Stadhouders - gitaar en Sanne Rambag - vocalen.

Het Trio heeft onlangs een album uitgebracht ‘Under the Surface’ . Het Trio richt zich op improvisatie’s die voortkomen uit de open manier van spelen van alle groepsleden met veel aandacht voor ruimte en klank.

Dit trio ontmoette elkaar  in Mei 2015 als initiatief van de Bredase stichting Beaux Jazz. Deze stichting biedt jong toptalent artistieke ondersteuning.
Voor deze eerste editie van ‘Generation Next’ stond de jonge zangeres Sanne Rambags (Tilburg 1994) centraal en stelde een avontuurlijke groep samen, bestaande uit gitarist Bram Stadhouders (Tilburg 1987) en drummer Joost Lijbaart (Amsterdam 1967).
Een uniek trio van 3 musici uit verschillende generaties die elkaar gevonden hebben in een gemeenschappelijke drang om middels improvisatie’s en een vrije benadering van de eigen compositie’s op zoek de gaan naar ruimte en stilte.

Joost Lijbaart is meer dan 25 jaar actief in het internationale muziekcircuit, hij speelde in meer dan 80 landen en bestudeerd naast de jazz ook muzikale traditie's uit Afrika, India en het Midden Oosten.
Bram Stadhouders is een van de meest veelbelovende nieuwe jonge musici binnen het Europese improvisatie circuit die al vele prijzen ontving en Sanne Rambags is als één van de weinige zangeressen van haar generatie in staat om op een open manier te improviseren, soms met zelfgeschreven teksten en gedichten, dan weer zich volledig tussen de musici te positioneren. Hierdoor heeft haar stem een instrumentale functie die prachtig aansluit bij het open groepsgeluid en het spel van Lijbaart.

Bezetting: Joost Lijbaart - drums, Bram Stadhouders - gitaar en Sanne Rambag - vocalen.
laatste updates

Image
StarkLinneman Quartet

De formatie StarkLinnemann heeft sinds de oprichting in 2012 met uiteenlopende bezettingen laten zien zeer veelzijdig te zijn wat betreft muziekstijlen. Dit is te horen op de albums Awake (2014), Transcending Chopin Volume 1 (2016) en Transcending Chopin Volume 2&3 (2016).  

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.