Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Boy Edgar Prijs winnaar Wilbert De Joode: Core&More

woensdag 26 apr 2017

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Boy Edgar Prijs winnaar Wilbert De Joode: Core&More


Wilbert De Joode (foto: Sara Anke Morris)

Vanavond is de meer dan terechte Boy Edgar Prijs Winnaar Wilbert De Joode te gast.
Contrabassist Wilbert de Joode (1955) is niet alleen een onderzoeker op het gebied van pizzicato en strijktechnieken, maar ook een van Nederlands grote specialisten wat betreft collectieve improvisatie en ‘instant composing’. Zijn eigenzinnige stijl, enorme muzikale vocabulaire en grote staat van dienst voor de Nederlandse en Europese geïmproviseerde muziek leverden hem vorig jaar de prestigieuze Buma/Boy Edgarprijs op. Met het programma Core & More gaat hij nu op tournee. De ‘Core’ bestaat uit geestverwante musici en daarnaast (‘More’) nodigt de Joode gasten uit. Voor dit concert is dat trombonist Joost Buis met wie hij al sinds de jaren tachtig samenwerkt. De Joode zelf over deze concerten: ‘Dit worden avontuurlijke muzikale reizen. Spannend en verre van vrijblijvend’! Wilbert De Joode is een drijvende kracht binnen de Nederlandse en Europese improvisatie muziek. De toekenning van de Boy Edgar prijs prijs aan hem is ook een erkenning van de geïmproviseerde muziek.

Een avond die bol zal staan van muzikaal avontuur!

Bezetting
Core: Tobias Delius tenorsax/klarinet, Jasper Stadhouders gitaar, Wilbert de Joode contrabas, Onno Govaert slagwerk
More: gast Joost Buis trombone

laatste updates

Image
Nikos Charalambous/George Bizios

Het ArtEZ conservatorium behoort tot de beste conservatoria voor Jazz in Nederland. De talenten die daar rondlopen zijn de toppers van de toekomst. Het is dan ook zeer belangrijk dat deze jonge professionals en talenten de ruimte krijgen om zich te presenteren aan publiek. JINJAZZ heeft dan ook in samenwerking met ArtEZ de avond ArtEZ in Residence opgericht. 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.