Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Nieuwjaarsreceptie met ArtEZ Big Collective!

woensdag 11 jan 2017

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Nieuwjaarsreceptie met ArtEZ Big Collective!

Inmiddels een traditie: swingend het nieuwe jaar in met JIN’s gezellige nieuwjaarsreceptie. Een avond van ontmoetingen, concerten, dj’s, hapjes en drankjes. Vol trots presenteren wij deze avond ons programma voor eerste helft 2017. Wederom een afwisselend programma met (inter)nationale top, Local Heroes en jong talent.

Deze avond presenteren wij de ArtEZ Big Collective bestaande uit jonge talentvolle musici onder leiding van Frans Vermeerssen en Japer Le Clerq, speciaal voor vanavond uitgebreid tot een monsterbezetting van 25 vrouw/man!. Het repertoire wordt deels geschreven door studenten van de compositieafdeling van ArtEZ maar er worden ook composities uitgevoerd van Jazz grootheden.

Het ArtEZ conservatorium behoort tot de beste conservatoria voor Jazz in Nederland. De talenten die daar rondlopen zijn de toppers van de toekomst. Het is dan ook zeer belangrijk dat deze jonge professionals en talenten de ruimte krijgen om zich te presenteren aan publiek. JIN Biedt deze musici graag een podium komt dus allen.

De avond is gratis toegankelijk waarbij JIN zorgt voor een hapje en welkomstdrankje.

laatste updates

Image
Corrie van Binsbergen Playstation: Tales Without Words

Met VANBINSBERGEN PLAYSTATION presenteerde Corrie van Binsbergen in 2015 weer een instrumentale band zoals Corrie en de Brokken en Vanbinsbergen 4tet. Na vijftien jaar voornamelijk literaire concerten, filmmuziek en megaprojecte was het weer ijd voor een band: Playstation. Van Binsbergen heeft voor dit ensemble een keur aan topmuzikanten verzameld en zo een energieke superband samengestel. Dit bijzondere octet rond gitariste en componiste Corrie van Binsbergen heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een geoliede machine CD’s worden bejubeld en het eerste album was genomineerd voor de Edison Publieksprijs!

2017 bracht PLAYSTATION een tweede album uit : ‘Tales Without  Words”’.

Het onvermijdelijke instrumentale vervolg op Corrie van Binsbergens succesvolle literaire concertreeks met bekende Nederlandse/Belgische schrijvers.  Tales Without Words is een bijzonder project waarbinnen verhalen uit haar literaire reeks worden vertaald naar filmische klankverhalen voorzien van mysterieuze rafelranden.

Bezetting:  Corrie  van Binsbergen – gitaar,compositie, Mete Erker – tenor sax/bass Klarinet, Miguel Boelens – sopraan/ alt sax,  Morris Kliphuis – hoorn/cornet, Joost Buis – trombone lapsteel gitaar,  Albert van Veenendaal – (prepared) piano,  Dion Nijland – contrabass, Yonga Sun – drums. 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.