Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Jasper Blom Quartet + Nils Wogram

woensdag 29 mrt 2017

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Jasper Blom Quartet + Nils Wogram


Jasper Blom Quartet

Jinjazz presenteert vanavond het Jasper Blom Quartet met een zeer bijzondere gast: Nils Wogram.

Nils Wogram is een van de belangrijkste jazztrombonisten van Europa.
Als begenadigd instrumentalist, productief componist en bandleader van formaat is hij een opvallende verschijning in de Europese jazz scene. In 2013 ontving hij de belangrijkste Duitse Jazz Award, de Albert Mangelsdorff Prijs 2013.
Zijn brede oriëntatie voor zowel complexe muziek als recht door-zee funk en jazz, zijn ongelofelijke instrumentbeheersing en zijn avontuurlijke instelling, maakt hem tot de perfecte gast voor het Jasper Blom Quartet.

Het Jasper Blom Quartet is een "all star bezetting" met gitarist Jesse van Ruller, Frans van der Hoeven en Martijn Vink die inmiddels vier CD’s heeft uitgebracht.
De composities zijn allen van de hand van Jasper Blom en bieden een electro-jazz cocktail van stijlinvloeden, met als uitgangspunt experimenteerlust, vrijheid in samenspel, effecten, funk grooves en jazzswing.
Het kwartet speelt op internationale jazzpodia en festivals in binnen- en buitenland waaronder North Sea Jazz Festival, Jazz International Rotterdam, BIMhuis Amsterdam, ELBjazz Hamburg, Borusan House Istanbul, Trondheim Jazz Festival, Birdland Hamburg, Unterfahrt Munich en A Trane Berlin.

www.jasperblom.com

Bezetting: Jasper Blom - saxofoon, Jesse van Ruller - gitaar, Frans van der Hoeven - bas, Martijn Vink - drums en Nils Wogram - trombone. 


laatste updates

Image
Carte Blanche Wiro Mahieu

Wiro Mahieu staat al 30 jaar op de planken daarnaast geeft hij ook al 30 les op De Lindenberg. Reden om deze Nijmeegse bassist te eren met een Carte Blanche.

Wiro zal vanavond een afwisselend programma presenteren met De Traditional Jazz Band van De Lindenberg,  Voyaging (Wiro Mahieu/Pleun van Dieren) en zijn “classic” Low Motion Trio met Jeroen van Vliet en Pieter Bast.

De Traditional Jazz Band van De Lindenberg staat al jaren onder de bezielende leiding van Wiro Mahieu en hebben inmiddels een gedegen repertoire opgebouwd variërend van Ellington tot Snarky Puppy. De band brengt met veel speelplezier een mix van stijlen van pop tot jazz. Een mooie opening van deze geweldige avond.

"Voyaging" is een bijzonder duo van Wiro Mahieu met zangeres Pleun van Dieren. Beiden leerden elkaar kennen op het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Onlangs hebben ze elkaar weer opgezocht en zijn gaan werken aan nieuw repertoire. Vanavond spelen ze een mix van bestaande en eigen composities. Songs uiteenlopend van standards tot moderne jazz. Dit bas-zang duo daagt Wiro en Pleun uit in energie, avontuur en improvisatie. “Met Pleun spelen krijg je energie terug om met 2 als band te klinken. Contrabas en zang zijn 'fretless', de open pitch geeft avontuur, vrijheid en intimiteit.  

Het Classic  Low Motion Trio sluit deze avond rondom Wiro Mahieu af. Speciaal hiervoor komt het trio in originele bezetting samen: Wiro Mahieu – bas, Jeroen van Vliet – piano en  Pieter Bast – drums.

Het "Low Motion Trio" is een jazztrio van bassist en docent Wiro Mahieu. Een groep waarin hij de contrabas centraal stelt. Het trio bestaat sinds 1997 en speelde op nationale en internationale jazz-podia en festivals waaronder het North Sea Jazz Festival. Verder gaf het trio optredens in Nederlandse en buitenlandse radio en televisieprogramma's. Het trio toerde in 2000 samen met de helaas inmiddels overleden altsaxofonist Charlie Mariano. Bij deze gelegenheid speelt het ruim 20 jaar oude trio weer in de originele bezetting met Jeroen van Vliet en Pieter Bast. 

http://wiromahieu.com/lowmotion/ 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.