Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Jasper Blom Quartet + Nils Wogram

woensdag 29 mrt 2017

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Jasper Blom Quartet + Nils Wogram


Jasper Blom Quartet

Jinjazz presenteert vanavond het Jasper Blom Quartet met een zeer bijzondere gast: Nils Wogram.

Nils Wogram is een van de belangrijkste jazztrombonisten van Europa.
Als begenadigd instrumentalist, productief componist en bandleader van formaat is hij een opvallende verschijning in de Europese jazz scene. In 2013 ontving hij de belangrijkste Duitse Jazz Award, de Albert Mangelsdorff Prijs 2013.
Zijn brede oriëntatie voor zowel complexe muziek als recht door-zee funk en jazz, zijn ongelofelijke instrumentbeheersing en zijn avontuurlijke instelling, maakt hem tot de perfecte gast voor het Jasper Blom Quartet.

Het Jasper Blom Quartet is een "all star bezetting" met gitarist Jesse van Ruller, Frans van der Hoeven en Martijn Vink die inmiddels vier CD’s heeft uitgebracht.
De composities zijn allen van de hand van Jasper Blom en bieden een electro-jazz cocktail van stijlinvloeden, met als uitgangspunt experimenteerlust, vrijheid in samenspel, effecten, funk grooves en jazzswing.
Het kwartet speelt op internationale jazzpodia en festivals in binnen- en buitenland waaronder North Sea Jazz Festival, Jazz International Rotterdam, BIMhuis Amsterdam, ELBjazz Hamburg, Borusan House Istanbul, Trondheim Jazz Festival, Birdland Hamburg, Unterfahrt Munich en A Trane Berlin.

www.jasperblom.com

Bezetting: Jasper Blom - saxofoon, Jesse van Ruller - gitaar, Frans van der Hoeven - bas, Martijn Vink - drums en Nils Wogram - trombone. 


laatste updates

Stranger Than Paranoia: Van Kemenade Quintet + Westerhof/Kliphuis + Ronald Snijders band

Het grensverleggende Muziekfestival ‘Stranger than Paranoia’ Bestaat 25 jaar. Daarnaast staat oprichter Paul Van Kemenade 40 jaar op het podium. Reden om eens goed uit te pakken met Paul van Kemenande Quintet, Duo Jorit Westerhof/Morris Kliphuis en Ronald Snijders band.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.