Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

ArtEZ in Residence - Aggregat Trio

woensdag 15 mrt 2017

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

ArtEZ in Residence - Aggregat Trio


Aggregat Trio

Het ArtEZ conservatorium behoort tot de beste conservatoria voor Jazz in Nederland. De talenten die daar rondlopen zijn de toppers van de toekomst. Het is dan ook zeer belangrijk dat deze jonge professionals en talenten de ruimte krijgen om zich te presenteren aan publiek. JINJAZZ heeft dan ook in samenwerking met ArtEZ de avond ArtEZ in Residence opgericht. Vanavond is in deze reeks het Aggregat Trio te gast. Het Aggregat trio is afkomstig uit Duitsland en maakt deel uit van de levendige jazz scène in Keulen. Het trio bestaat uit Lucas Leidinger (piano), Reza Askari (bas) en Moritz Schlömer (drums). Het trio speelt eigentijdse jazz waarbij de traditie niet uit het oog verloren wordt.

Drummer Moritz Schlömer studeert dit jaar af aan het ArtEZ conservatorium en wordt vanavond binnen het Aggregat Trio bijgestaan door twee door twee door de wol geverfde musici te weten: Lucas Leidinger , een veelgevraagde pianist die al op meer dan 10 albums is te horen en bassist Reza Askari werkte samen met jazz grootheid Lee Konitz.

Moritz Schlömer ontving in 2014 de aanmoedigingsprijs tijdens het prinses Christina concours. Wederom een veelbelovend trio! Kom dus kijken naar de top van de toekomst!

Bezetting: Moritz Schlömer - drums, Lucas leidinger - piano en Reza Askari - contrabas.

laatste updates

Image
Mudita: Sanne Rambags/Koen Smits/Sjoerd van Eijck

Mudita is een trio in een bijzondere bezetting: Sanne Rambags – zang, Koen Smits – Trompet en Sjoerd van Eijck – Piano. In deze uitzonderlijke bezetting weten zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits de rollen van hun instrument op een andere manier te benaderen en op zoek te gaan naar nieuwe klanken. Stilte en intimiteit zijn belangrijke elementen voor hun muziek. Het repertoire dat bestaat uit eigen composities wordt dan ook met veel intentie vertolkt en bewerkt met sfeervolle improvisaties, benaderd vanuit klank. De stukken worden voorzien van zelf geschreven poëzie of al bestaande gedichten van grote schrijvers, die zowel als tekst dienen maar ook gebruikt worden als improvisatie materiaal.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.