Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Available Jelly

woensdag 01 mrt 2017

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Available Jelly


Available Jelly

Het legendarische Available Jelly bestaat 40 jaar - tijd voor een feest!

Oprichter en tubaist Gregg Moore komt hiervoor speciaal naar Nederland om dit te vieren. Na meer dan 15 jaar zal deze geweldige band weer een concert geven in Nederland, wat deze avond al op voorhand legendarisch maakt.
Available Jelly heeft een brede kijk op muziek. Op een geheel eigen wijze wordt met allerhande genres van binnen en buiten de jazz en geïmproviseerde muziek omgesprongen. Daarbij is nooit sprake van pastiches of een collage-achtige aanpak. Steeds wordt de essentie uit de muziek gehaald en in een eigentijds licht geplaatst. Available Jelly kan rauw en uitgelaten klinken, maar ook verfijnd en ingetogen. Hecht samenspel, een rijk klankenpalet, doorgewinterde solisten en een ongebreidelde speeldrift maken een concert van Available Jelly steeds tot een muzikaal feest.

Bezetting: Gregg Moore - tuba, Michael Moore - klarinet, alt sax, Eric Boeren - cornet, Wolter wierbos - trombone, Michael Vatcher - drums.


Muziek: YouTube - Available Jelly


Het Jazzarchief heeft portretten gemaakt van de belangrijkste Nederlandse Jazzmusici.
Hier ook portretten van musici die vanavond bij Jinjazz Nijmegen spelen.

laatste updates

Image
Mudita: Sanne Rambags/Koen Smits/Sjoerd van Eijck

Mudita is een trio in een bijzondere bezetting: Sanne Rambags – zang, Koen Smits – Trompet en Sjoerd van Eijck – Piano. In deze uitzonderlijke bezetting weten zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits de rollen van hun instrument op een andere manier te benaderen en op zoek te gaan naar nieuwe klanken. Stilte en intimiteit zijn belangrijke elementen voor hun muziek. Het repertoire dat bestaat uit eigen composities wordt dan ook met veel intentie vertolkt en bewerkt met sfeervolle improvisaties, benaderd vanuit klank. De stukken worden voorzien van zelf geschreven poëzie of al bestaande gedichten van grote schrijvers, die zowel als tekst dienen maar ook gebruikt worden als improvisatie materiaal.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.